Societat 24/12/2019

Urdangarin surt de la presó per gaudir del primer permís penitenciari de quatre dies

El reclús ja ha complit una quarta part de la condemna

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears. / ISAAC BUJ

PalmaIñaki Urdangarin gaudeix aquest dimarts del primer permís penitenciari de quatre dies, des que a les 8.40 hores ha abandonat la presó de Brieva, a Àvila, on va ingressar el 18 de juny de 2018, segons ha informat l'agència Efe. El cunyat del rei compleix una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l'Administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències, en el conegut com a cas Nóos.

Urdangarin ha estat recollit pel mateix vehicle en el qual cada dimarts i dijous, des del setembre passat, fa el trajecte entre Àvila i Pozuelo de Alarcón (Madrid) per dur a terme tasques de voluntariat en una ONG d'atenció a persones amb discapacitat.

El cotxe ha arribat a l'interior del recinte penitenciari a les 8.32 hores. Vuit minuts després, Urdangarin ha sortit en direcció a Pozuelo de Alarcón, on té previst acudir, com cada dimarts i dijous des de setembre, abans de passar els pròxims quatre dies amb la família. Haurà de tornar a la presó abans de les 8.40 hores de dissabte.

Urdangarin va sol·licitar aquest permís penitenciari el mes de novembre, una vegada complida una quarta part de la pena. Encara que inicialment va sol·licitar set dies de permís, el màxim que preveu la llei, la Junta de Tractament de la presó ho va reduir als quatre dies dels quals gaudeix a partir d'aquest dimarts.

stats