Societat 14/08/2020

Urdangarin rep permís per sortir de la presó un cap de setmana al mes

El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha aprovat la mesura

Ara Balears
1 min
Urdangarin surt de la presó per anar a fer un voluntariat

PalmaEl jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha aprovat la sortida d'Iñaki Urdangarin del centre penitenciari de Brieva (Àvila) un cap de setmana al mes per pal·liar la situació d'aïllament en què viu dins aquesta presó, que és de dones, segons ha informat l'Agència Efe aquest divendres. La mesura s'ha acceptat arran de la proposta d'Institucions Penitenciàries i amb l'oposició de la Fiscalia.

Així, el reu es mantindrà en segon grau, tot i que se li aplica aquesta mesura, que és pròpia del tercer. L'objectiu, informen, és "pal·liar la situació d'aïllament que viu, no per voluntat pròpia, sinó per imposició d'Institucions Penitenciàries per raons de seguretat". La resolució judicial ha autoritzat, així, la proposta de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries per aplicar a l'ex-duc de Palma un règim de flexibilitat basat en l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari.

En la interlocutòria, que ja s'ha notificat a les parts, el jutge cita l'informe emès pel Centre Penitenciari d'Àvila en què es detalla quin és el procediment que se segueix quan hi ingressa un home, fet que és habitual tot i ser un centre de dones. D'acord amb aquest protocol, els presos homes que hi ingressen són traslladats immediatament al Centre Penitenciari de Segòvia, cosa que no ha succeït en el cas d'Urdangarin, per "raons de seguretat", entre altres. Tot i això, la resolució encara no és executiva fins que se signi.

stats