Societat 19/09/2023

Cort espera que el nou president de l'APB "beneficiï" els seus interessos al passeig Marítim

El regidor Óscar Fidalgo ha explicat que el Consistori ja ha convocat dues vegades la comissió creada amb els veïns i comerciants de la zona

2 min
Les obres del passeig Marítim de Palma.

Palma"Esper que hi hagi un canvi de tarannà, que sense dubte serà beneficiós per als interessos de l'Ajuntament de Palma", ha declarat aquest dimarts el regidor d'Urbanisme de Cort, Óscar Fidalgo, sobre el nou president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB), Javier Sanz, en relació amb el projecte del passeig Marítim. En aquest sentit, Fidalgo s'ha mostrat positiu davant la possibilitat que Sanz volgués valorar la seva proposta d'"addició" d'un aparcament soterrat al passeig Marítim.

“Confiam en la disposició de l’autoritat portuària i que el president Javier Sanz sigui molt més obert”, ha afirmat. Preguntat per quins són aquests interessos, Fidalgo ha explicat que mantenen "la tesi que el projecte de modificació del passeig Marítim és i ha estat una oportunitat perduda per manca d'ambició" i que ha estat "un projecte adoptat d'esquena a la ciutat".

Ara, ha afegit el regidor, el Consistori coordina una comissió amb l'associació de comerciants i veïns, la qual s'ha reunit una primera vegada i ja té una segona trobada programada per a principi del mes que ve. En qualsevol cas, aquesta comissió té un caràcter purament "tècnic", ha matisat l'edil. Quant a la voluntat dels residents i empresaris de la zona en relació amb l'aparcament soterrat, Fidalgo ha defensat que "l'associació de veïns no s'hi ha manifestat en contra", mentre que "els comerciants estan a favor que sigui possible accedir i aparcar al passeig Marítim".

El futur de les galeries de la plaça Major

Així mateix, a preguntes dels mitjans, Óscar Fidalgo ha confirmat la intenció que Cort ubiqui a les galeries de la plaça Major de Palma un centre d'interpretació de la ciutat, després d'haver-se reunit en diverses ocasions amb la propietat. "La situació no pot continuar així", ha declarat l'edil.

"L'àrea de Cultura haurà de coordinar els seus espais, perquè la intenció de l'anterior equip de govern era que el centre d'interpretació de la ciutat s'ubicàs a les Torres del Temple", ha afegit. De la mateixa manera, Fidalgo ha explicat que volen fer "un concurs d'idees" per "repensar els espais d'accés –carrer del Sindicat, carrer de Sant Miquel i costa del Teatre– per tenir una nova concepció d'aquest lloc de la ciutat".

D'altra banda, a menys d’una setmana que el nou equip de govern de Cort assoleixi els 100 dies de mandat, el regidor d’Urbanisme ha informat que encara no s’ha fet realitat el compromís que, si arribava aquest moment i el Consistori no havia adquirit Son Busquets, l’expropiarien. “Ho hem posat damunt la taula i el batle ha exigit un conveni. Per ara, es mantenen converses informals”, ha apuntat. 

stats