Societat 14/07/2020

UOB demana als claustres que no aprovin els plans de contingència dels centres sense distància de seguretat

El sindicat acusa d'irresponsabilitat el conseller d'Educació, Martí March, perquè no veu factible que sigui possible a les escoles el distanciament social per prevenir el contagi del coronavirus

M. Fuster
2 min
Aula de l'Institut de Binissalem adaptada amb les mesures de seguretat de prevenció de contagi del covid-19

PalmaEl sindicat Unió Obrera Balear (UOB) demana als claustres que no aprovin el pla de contingència de les mesures covid-19 sense garantir les distàncies de seguretat per no posar en perill l'alumnat, el professorat i les famílies. El sindicat acusa el conseller d'Educació, Martí March, d'irresponsabilitat, perquè no veu que sigui factible que als centres es pugui respectar el distanciament social per prevenir el contagi del covid-19. El portaveu d'aquest sindicat, Josep Palou, expressa la seva preocupació perquè creu que molts centres de les Illes tindran aquests problemes i no veuen que sigui factible la proposta de la Conselleria d'Educació, que implica els diferents ajuntaments de les Illes. "Són comptats els ajuntaments que tenen espais municipals per cedir prop de les escoles", afirma Palou.

Palou també critica que "si durant la legislatura anterior i l'actual s'haguessin construït els 15 centres que fan falta, com a mínim, segons diu el mateix conseller March, les escoles no quedarien sense aules de música, informàtica i gimnàstica, El que ha passat els darrers anys és que per manca de noves escoles s'hauran de reconvertir aquests espais en aules ordinàries" per garantir les mesures de prevenció del contagi del covid-19.

UOB espera que March rectifiqui, ja que, segons assegura el sindicat, es preveuen grups fins a 4t de Primària, o fins a 6è en centres petits, de 25 a 31 alumnes en contacte directe i sense mascareta, amb el perill evident de contagi i propagació a l'entorn familiar. A la resta de grups, remarquen, "s'haurà a dur mascareta durant tota la jornada escolar, perquè tampoc no es desdoblen i serà impossible mantenir la distància de seguretat".

UOB denuncia que els centres hauran d'afrontar el dia a dia sense cap infermer in situ i amb un Servei de Prevenció desbordat, que ara mateix només té quatre tècnics, cinc metges, cinc infermers i cinc administratius que han d'atendre més de 300 centres, 13.000 docents i 170.000 alumnes.

stats