Societat 03/02/2022

Unanimitat al Parlament perquè es retribueixin les baixes per cuidar els fills en quarantena

La iniciativa l'ha presentada el diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet'

ARA Balears
1 min
El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas 'Collet'.

PalmaLa Comissió de Turisme i Treball del Parlament ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei (PNL) que reclama al govern de l'Estat un permís retribuït per als treballadors que hagin de cuidar menors o persones dependents durant una quarantena per covid-19.

Joan Mas ha explicat que avui dia no existeix cap legislació que ho cobreixi, i que permeti cobrar una baixa laboral en cas de quarantenes preventives, és a dir, a causa d'un contacte i no de la infecció d'un mateix. "És insuficient i genera situacions injustes entre les persones que poden teletreballar i les que requereixen presència obligatòria", ha destacat Mas.

Per això, la proposta de MÉS el que defensa és una cobertura legal sense que això afecti les condicions laborals i retributives i evitar "que siguin les famílies les que assumeixin la decisió d'anar a fer feina o no, és una cosa que no es pot permetre".

Així doncs, tots els grups hi han votat a favor menys Vox, que, a l'hora de tractar la PNL, el seu diputat Jorge Campos, ha decidit anar-se'n de la sala de la comissió.

stats