Societat 26/02/2024

La UIB oferirà el grau de Farmàcia a partir del curs 2024-2025

S'organitzarà en cinc cursos de 60 crèdits i disposarà de 35 places de nou ingrés

ARA Balears
2 min
UIB

PalmaEl grau de Farmàcia serà una realitat a la UIB el pròxim any acadèmic,. El nou grau ha obtingut l’informe de verificació favorable per part de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Aquest pas és fonamental en el procés d'implantació del grau de Farmàcia a la UIB, que està previst que comenci a impartir-se a partir del pròxim curs acadèmic 2024-25.

S'oferirà manera presencial al campus de Palma, amb 35 places disponibles per al nou ingrés. Es tracta d'una titulació de 300 crèdits del Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS) dividits en cinc cursos de 60 crèdits ECTS cadascun. Aquesta iniciativa no només amplia les opcions educatives, sinó que també respon a una demanda creixent de professionals qualificats en àmbits d'alta ocupabilitat. Els graduats en Farmàcia de la UIB estaran preparats per exercir en diverses àrees, com ara oficines de farmàcia, farmàcia hospitalària, indústria farmacèutica, laboratoris d'anàlisi i gestió sanitària, així com en tasques d'educació i recerca.

Pendents de l'aprovació definitiva

Tant la Conselleria d'Educació i Universitats com la UIB estan ara a l'espera de l'aprovació final per part del Consell d'Universitats i de la inscripció al Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, així com del vistiplau per part del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La implantació del grau de Farmàcia, juntament amb la implantació del grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, seran les novetats principals en l'oferta d'estudis de grau de la UIB per al pròxim curs. Aquests graus eren fins ara dues de les titulacions que no oferia la UIB més demandades pels joves de les Illes Balears, que havien de desplaçar-se a altres regions per poder cursar-les. La Conselleria d’Educació i Universitats continua treballant per ampliar l’oferta d’estudis universitaris amb alta demanda de professionals qualificats per tal de donar resposta a les necessitats del teixit socioeconòmic de les Illes Balears i contribuir a la diversificació de la base econòmica de les Illes Balears.

stats