Societat 11/03/2020

La UIB suspèn les activitats de la Universitat de Majors i ajorna els esdeveniments "no imprescindibles"

La institució ha hagut d'emetre un comunicat per desmentir-ne un de fals que deia que s'havien suspès les classes

Ara Balears
2 min
De moment,  l'activitat docent continua amb normalitat a la UIB. / ARA BALEARS

PalmaA causa de l'evolució del coronavirus i de les darreres mesures adoptades pel govern espanyol, la UIB ha informat aquest dimecres que suspèn, temporalment, les activitats de la Universitat Oberta de Majors (UOM), "atès que és un col·lectiu de risc" i ajorna tots aquells esdeveniments que no siguin imprescindibles i impliquin concentració de persones.

En un comunicat, el rector de la universitat explica que, de moment, es continuarà amb normalitat l'activitat docent. Així mateix, la UIB ha decidit que evitar l’assistència a congressos i reunions de treball fora de les Illes i demana que només es viatgi quan sigui estrictament necessari.

A través d'un comunicat la Universitat de les Illes Balears ha informat, també, de l'ajornament de les Jornades El Canvi Climàtic i els Desafiaments per la Seguretat al Segle XXI que s'havien de celebrar durant aquest dijous i divendres, i de la Jornada de Portes Obertes que la universitat havia organitzat també per a aquests dies i en les quals hi havien de participar més de 4.000 futurs universitaris de les Illes. Els dos actes han quedat ajornats a l'espera de les indicacions de la Conselleria de Salut.

Hores abans d'exposar aquestes noves mesures, la UIB havia informat que el comunicat emès dia 9 de març –d'origen desconegut– que anuncia "la suspensió i cancel·lació" de les classes a causa del coronavirus és fals. Aquest document inclou el segell de la UIB i apareix firmat pel rector, Llorenç Huguet.

Comunicat emès sobre la suspensió de classes a la UIB

La circular falsificada explica, a més, que aquesta decisió afecta "la totalitat de l'agenda acadèmica, cultural i esportiva de la Universitat de les Illes Balears" i que està "en contacte amb els alumnes que s'han traslladat a Itàlia en el marc dels programes de mobilitat". Juntament amb això, assegura que s'ha creat una comissió per estar a l'aguait d'altres casos.

Amb tot i això, la UIB ha recalcat que la informació relacionada amb la malaltia seran transmesos a la comunitat universitària pels canals oficials de comunicació institucionals. A més, la universitat ha creat la web coronavirus.uib.cat, a través del qual es posa a l’abast de la comunitat universitària totes les dades actualitzades de la situació generada pel virus.

Huguet ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat i ha demanat que es segueixen "les recomanacions de les autoritats, per responsabilitat amb aquelles persones que podrien patir les conseqüències del virus, especialment la població més vulnerable".

Cal recordar que, d'acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya s'han registrat 1.639 casos de SARS-CoV-2, 35 han mort i 135 han estat donats d'alta. A les Illes Balears se n'han registrat fins ara 16 casos, un dels quals ha estat donat d'alta. Set persones estan ingressades i vuit reben atenció de les UVAC.

La Conselleria recomana que, davant qualsevol dubte de salut, la població es dirigeixi al servei d'atenció telefònica 061 Salut Respon.

Així mateix, per afavorir l'accés a informació rigorosa i actualitzada s'han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionades amb la informació que conté aquesta pàgina.

stats