UGT
Societat 22/06/2023

UGT denuncia el "malestar" de la Policia Local de Calvià i lamenta que "discrimini" els agents

El sindicat ha assegurat que els serveis mínims no tractin del nombre d'efectius que són necessaris per garantir un bon servei

ARA Balears
2 min
Efectius de la Policia Local a Magaluf./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaUGT ha denunciat el "malestar" de la Policia Local de Calvià i ha lamentat que l'Ajuntament "discrimini" els agents respecte d'altres funcionaris del consistori "amb l'excusa dels serveis mínims efectius". El sindicat considera que la denominació de serveis mínims per a la Policia Local, aprovada per l'Ajuntament de Calvià i contra la qual va votar el sindicat, "estableix un sistema diferent per l'aprovació i denegació de llicències al que existeix en l'actual acord de funcionaris".

En aquesta línia, el sindicat ha assegurat que els serveis mínims no tractin del nombre d'efectius que són necessaris per garantir un bon servei, a causa que l'Administració no es compromet que quan no es cobreixin els mínims requisits establerts per ells de manera unilateral, no els cobrirà amb permutes de servei o de descans, dies d'evolució o hores extres". "Així, ha indicat que s'ha disfressat de serveis mínims el que en realitat es un xec en blanc per a la denegació sistemàtica de permisos i llicències als funcionaris de la Policia".

D'altra banda, el sindicat ha assenyalat que, "dins del malestar de la plantilla, es troba el bloqueig de dies de manera sistemàtica per complir serveis determinats", que, asseguren, "limita l'atorgament de determinades llicències". UGT ha fet també referència al fet que l'Ajuntament vol "implantar per a la custòdia d'edificis municipals un servei de seguretat privada, perquè cobreixi la seguretat de l'Ajuntament". Així, ha plantejat la seva disconformitat amb aquesta mesura ja que "és una de les funcions pròpies dels policies locals".

També han indicat "el gran malestar" en els components de la Divisió d'Operadores de Ràdio, ja que durant els últims anys han estat "les grans oblidades de la Policia". Així, han assegurat que "en l'actual Decret Organitzatiu, revisat en fins a dues ocasions, l'últim que va entrar en vigor el passat dia 13 de gener de 2023, la Divisió d'OPR és l'única que s'ha omès".

El sindicat ha assegurat que els components d'aquesta unitat han vist que "en la mateixa sala de treball han col·locat càmeres de vigilància en diferents zones del terme municipal de Calvià", de manera que ha quedat "qüestionada la seva legalitat quant al visionat d'aquestes per personal no policial".

stats