Societat 25/07/2023

UGT alerta del "greu risc" de salut que sofreixen per la calor les plantilles de recollida i neteja viària

El sindicat es queixa que els protocols d'actuació "no compleixen els requisits mínims per protegir la salut dels treballadors"

ARA Balears
1 min
Una operària de neteja a una platja de Palma

PalmaUGT ha alertat aquest dimarts del "greu risc" de salut que sofreixen les plantilles de recollida i neteja viària per les altes temperatures a les quals estan exposades durant les onades de calor a les Balears. Segons ha informat UGT en un comunicat, els protocols d'actuació contra la calor de les empreses del sector "no compleixen els requisits mínims per protegir la salut dels treballadors". Per aquest motiu, el sindicat ha detallat que aquests reglaments haurien d'incloure pautes com la no utilització de vehicles sense aire condicionat en alerta groga o en franges horàries en què no s'hauria de treballar a l'aire lliure.

Així mateix, ha subratllat que els protocols es firmen entre les empreses i els representants de les persones treballadores, per la qual cosa que "no es pot culpar eternament" els ajuntaments per no adaptar els horaris als serveis. "La salut dels treballadors no pot estar a la mercè dels serveis que vulguin establir-se des dels consistoris. Els protocols contra la calor han de ser prioritaris", ha afirmat UGT. L'organització ja va sol·licitar un protocol autonòmic contra la calor a la patronal del sector, sense obtenir resposta.

Davant aquesta situació, la central sindical va demanar la intermediació de l'Institut Balear de Salut Laboral (Ibassal), que la va considerar "idònia", però que tampoc va aconseguir que la patronal del sector accedís a negociar amb UGT un protocol autonòmic.

stats