Part Forana
Societat 07/12/2022

UGT acusa el batle de Manacor de mantenir l'interventor municipal de manera "irregular"

Reclama la nul·litat de l'interventor de l'Ajuntament de Manacor i la devolució de més de 100.000 euros cobrats per complement de productivitat

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Manacor./ ARXIU

PalmaUGT ha acusat el batle de Manacor de mantenir l'interventor municipal de manera "irregular". Així ho ha expressat en un comunicat, en el qual explica que el jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha admès a tramitació un recurs del sindicat en el qual sol·licita la nul·litat de l'interventor de l'Ajuntament de Manacor i la devolució de més de 100.000 euros cobrats per complement de productivitat.

El sindicat ha declarat que considera que l'interventor ocupa la plaça de manera irregular perquè ha excedit el temps màxim que pot estar en una comissió de serveis, que són dos anys com a norma general i cinc per als funcionaris amb habilitació de caràcter estatal.

En aquest sentit, ha denunciat que l'Ajuntament de Manacor té des del 2017 la mateixa persona en l'ocupació d'interventor en una plaça que és provisional i per la qual paga una productivitat de 25.000 euros anuals, tot i que no es compleixen els requisits per a l'abonament d'aquest complement.

UGT també ha assenyalat que ha tingut constància que el consistori manacorí va tornar a proposar al mateix interventor el passat novembre, tot i que la comissió de serveis que té concedida ja ha complert els cinc anys i va expirar el passat mes de gener.

"El truc del batle ha estat comunicar a l'Administració autonòmica que la plaça està vacant i que és l'únic interessat a ocupar-la de manera temporal", ha sentenciat el sindicat, i que la intenció 'real' del batle és crear una plaça de viceinterventor, la qual cosa considera "totalment innecessària" per al volum de l'administració local de l'Ajuntament manacorí.

El recurs contenciós administratiu presentat pel sindicat també condemna la "falta d'interès" del Consistori del municipi i la seva "passivitat" per dotar de manera definitiva el lloc d'interventor, motiu pel qual ha sol·licitat que es declarin "contraris a dret" els més de 100.000 euros rebuts per productivitat entre 2017 i 2022.

"Creim que s'ha vulnerat el dret a la negociació col·lectiva per haver-se atorgat i mantingut en el temps fins a la data la retribució de productivitat", ha puntualitzat.

stats