Societat 31/12/2014

Uber tanca el servei a Espanya per ordre judicial

L'aplicació mòbil, que ha despertat la ira del sector del taxi a Barcelona i Madrid, diu que seguirà la lluita als tribunals i que estudia vies de servei alternatives

E. F.
2 min
L'aplicació mòbil Uber informa del tancament temporal. ARA

BarcelonaUber ha claudicat. La pressió de les ordres judicials en què insta l'empresa a deixar d'oferir el servei a Espanya ha fet que l'empresa hagi decidit deixar d'operar "temporalment" a tot l'Estat. Així es comunica als usuaris que proven de fer servir l'aplicació mòbil que posa en contacte clients i conductors privats que duen a terme el servei de desplaçaments a ciutats com Barcelona o Madrid.

Uber informa que "per ordre judicial" han estat estat obligats a deixar d'oferir servei a Espanya, una retirada que el mateix responsable de l'empresa, Carles Lloret, ha explicat en un post més extens que es pot consultar des de l'aplicació i en què referma el respecte de l'empresa a la llei.

L'empresa fa un pas enrere en la predisposició a continuar operant tot i que un jutge de Madrid ordenés el tancament de la web fa pocs dies i també el bloqueig dels operadors telefònics per evitar l'activitat de l'empresa.

Uber ha anunciat que apel·larà la sentència i, en paral·lel, evaluarà noves opcions per donar als espanyols "accés a viatges segurs i còmodes". També s'ofereix al govern espanyol per desenvolupar un nou marc regulatori "necessari" per crear un espai just a Uber i a les altres formes d'economia col·laborativa que han sorgit darrerament.

Lloret no s'ha estalviat crítiques al sector del taxi, que ha estat l'instigador de la sentència judicial amb una denúncia que va presentar el col·lectiu a Madrid acusant l'empresa de fer-los competència deslleial. Segons Uber, protegir els taxistes de la competència com va la regulació actual, "restringeix les oportunitats econòmiques dels conductors, limita les opcions del consumidor i bloqueja la innovació".

stats