Societat 17/04/2015

Turkish Airlines demana als seus pilots que es casin per evitar un altre cas Lubitz

El director executiu de Turkish Airlines, Temel Kotil, en un acte amb 86 nous pilots, ha recordat que el copilot de Germanwings va estavellar l'avió després de trencar amb la seva parella. Aquesta, però, és una dada no confirmada per les autoritats

Efe
1 min
Turkish Airlines

AnkaraEl director executiu de Turkish Airlines, Temel Kotil, ha demanat als pilots solters de la companyia que es casin per evitar casos com el d'Andreas Lubitz, el copilot alemany que presumptament va estavellar de forma deliberada un avió amb 150 persones a bord, segons ha informat avui el diari turc 'Hürriyet'.

"L'accident va passar després que el pilot trenqués amb la seva nòvia. Per tant, amics, sàpiguen que animem els pilots solters a casar-se", va declarar Kotil en una cerimònia en la qual nous pilots s'incorporaven a la companyia.

Segons diferents mitjans, Lubitz i la seva nòvia van trencar la seva relació poques setmanes abans de la tragèdia del 24 de març, una dada no confirmada per les autoritats, però.

El màxim responsable de la companyia també va destacar la importància de "l'estil de vida" dels pilots, en uns comentaris que han aixecat cert estupor a Turquia.

Kotil també va encoratjar durant la cerimònia que més dones es presentin als cursos per aprendre a pilotar un avió de passatgers i va lamentar que entre els 86 pilots recentment graduats només hi hagi tres dones.

"En aquest moment només tenim 40 dones pilot" d'un total d'uns 4.000 pilots, va indicar Kotil.

El president de Turquia, l'islamista Recep Tayyip Erdogan, és un defensor públic del matrimoni i ha demanat en reiterades ocasions a totes les dones turques que tinguin almenys tres fills.

stats