Tribunals
Societat 10/11/2022

El TSJIB ratifica la multa de 600.000 euros al catedràtic de la UIB que va comercialitzar el fàrmac Minerval

La Conselleria de Salut el va condemnar a pagar aquesta xifra

ARA Balears
1 min
El catedràtic Pablo Escribá, acompanyat del seu advocat Santi Fiol.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha ratificat la multa de 600.000 euros al catedràtic de la UIB Pablo Escribá per comercialitzar el fàrmac Minerval sense estar autoritzat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). D'aquesta manera, i segons ha avançat Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears, la Justícia ha desestimat el recurs plantejat per la defensa d'Escribá contra la resolució administrativa de la Conselleria de Salut que havia condemnat el catedràtic a pagar aquesta xifra.

El TSJIB manifesta que "ha quedat acreditat que va haver-hi un procés de comercialització del fàrmac i que s'entregava previ pagament del preu que indicava Escribá". Contra aquesta sentència, la defensa del catedràtic pot interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem.

Aquest cas es remunta a l'any 2017, quan es va destapar que l'estafa liderada pel catedràtic de la UIB, que hauria comercialitzat un medicament no autoritzat per a malalts terminals de càncer i tumor cerebral. La investigació del producte, l’envasament i la seva tramesa per a la venda a diferents indrets de l’Estat es feia a dependències universitàries. Els compradors havien d’acudir a la UIB per rebre la informació i obtenir el producte.

stats