Societat 23/05/2024

El TSJIB rebutja imposar el 25% de l'educació en castellà a una escola de Mallorca

La decisió ve arran de la petició d'un pare per a l'educació del seu fill

ARA Balears
1 min
El curs 2022-2023 hi va haver un total de 52.285 alumnes que varen estudiar a l’escola concertada.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha donat la raó al Govern i ha rebutjat la petició d'un pare que va sol·licitar que el seu fill rebés un 25% de l'educació en castellà en una escola de Mallorca. Així ho ha anunciat aquest dijous la Sala Contenciosa Administrativa que ha desestimat el recurs presentat per l'home, ja que "la petició no es fonamenta en cap llei autonòmica ni estatal".

El pare del menor es basava en un cas català on la justícia va donar la raó al denunciant, però el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears assegura que "no és comparable la situació del món educatiu català amb l'illenc". Així, els magistrats rebutgen l'augment principal de la tesi de l'home, ja que la legislació no és aplicable en el cas de les Illes Balears.

En la sentència, els magistrats apunten que el sistema educatiu balear "no impedeix un model binari". Per tant, la pretesa imposició que el 25% de les assignatures troncals s'imparteixin utilitzant el castellà com a llengua vehicular, no té cap base legal. "La no exclusió de la llengua castellana com a llengua vehicular unida a aquestes mesures que garanteixen una inclusió acadèmica i social efectiva ens duu a reiterar que no advertim motius per qüestionar la possible inconstitucionalitat de la Llei 1/2022, de 8 de març, com tampoc per equiparar el sistema educatiu balear amb aquell altre que ha motivat les sentències la directa aplicació de les quals al cas es pretén", destaquen els jutges.

stats