Societat 18/03/2019

El TSJB cita com a investigats el jutge Florit i el fiscal Carrau per la requisa dels mòbils pel cas Cursach

Els periodistes afectats i un inspector que investiga les filtracions declararan el 15 d'abril

A. Schnabel
1 min
Kiko Mestre i Blanca Pou han recollit aquest divendres el seu material requisat pel jutge. / ISAAC BUJ

PalmaEl jutge Miquel Florit i el fiscal Juan Carrau declararan el pròxim 8 d'abril com a investigats per la intervenció dels mòbils dels periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre per publicar informació relacionada amb el cas Cursach, segons ha pogut confirmar l'ARA Balears. Florit haurà de comparèixer a les 10 h, mentre que Carrau ho haurà de fer una hora i mitja més tard. Declararan davant el TSJIB per la seva condició d'aforats, situació jurídica que els permet ser jutjats per uns tribunals de rang més elevat que els ordinaris.

Pou, de l'agència Europa Press, i Mestre, de 'Diario de Mallorca', han estat citats el 15 d'abril a les 10 h en qualitat de testimonis. El mateix dia haurà de declarar l'inspector de la Policia Nacional que encapçala la investigació per la presumpta revelació continuada de secrets i que participà en la requisa dels aparells.

La Policia va intervenir els mòbils de Pou i Mestre després que Florit dictàs diverses resolucions per controlar les telefonades dels dos periodistes, intervenir els seus mòbils i ordinadors i registrar els seus llocs de feina. El detonant va ser la suposada filtració d'un informe que acusava l'empresari Tolo Cursach d'haver defraudat a Hisenda 51 milions d'euros i 14,7 milions més a la Seguretat Social.

La requisa dels mòbils comportà la interposició d'una querella conjunta dels dos mitjans contra el jutge i el fiscal per presumptes delictes de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili i vulneració el secret professional.

stats