Justícia
Societat 11/07/2022

El Tribunal Suprem confirma la condemna a Rodríguez de tres anys i mig de presó pel cas Over

S'ha desestimat el recurs de cassació interposat per l'exsecretari del PP a les Balears

ARA Balears
1 min
Jaume Matas i José María Rodríguez durant el judici pel cas Over.

PalmaEl Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de tres anys i mig de presó per a l'exconseller d'Interior José María Rodríguez pel cas Over. En la resolució, el Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per l'exsecretari del PP a les Balears que va posar contra la condemna judicial per un delicte de prevaricació, frau, malversació de fons públics i falsedat.

En concret, Rodríguez va ser condemnat per l'ús de fons públics per beneficiar Over Marketing, l'empresa que es va encarregar de les campanyes electorals del PP de les Balears el 2003 i el 2007. Ara, després d'aquesta darrera resolució, el Suprem considera que hi havia proves suficients per condemnar-lo pels contractes que volia posar en marxa per renovar la imatge dels policies locals.

A més, també es descarta aplicar una rebaixa en la seva condemna per l'ajornament de la tramitació del recurs, que ha tardat més de dos anys perquè entén que ja se li va aplicar un atenuant que ha deixat la condemna en tres anys i mig de presó. D'aquesta manera, el Suprem assenyala que la sentència es posi en coneixement de l'Audiència Provincial de les Balears, que és a qui procedeixen les actuacions.

Cal recordar que l'expresident del Govern Jaume Matas també estava investigat en aquest cas, però va arribar a un pacte amb la Fiscalia pel qual va admetre haver comès delictes de frau a lAadministració, malversació de fons públics i prevaricació. Daniel Mercado, el propietari d'Over Marketing, també va arribar al mateix pacte. En concret, van condemnar Matas a dos anys i mig de presó, que es van substituir per 18.000 euros, i a Mercado a dos anys i nou mesos, que també es van substituir per una multa de 5.400 euros.

stats