Justícia
Societat 10/10/2022

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears anul·la l'acord municipal "antitaurí" de Calvià

El TSJIB afirma que la limitació de les corregudes de bous no entren dins les competències dels Consistoris

ARA Balears
1 min
Façana de la seu del TSJB. / I.BUJ.

PalmaLa Sala contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha declarat nul·la l'entesa de l'Ajuntament de Calvià, d'octubre de 2015, de declarar el municipi "antitaurí".

En una primera instància, el Jutjat número 2 de Palma va desestimar el recurs interposat per la Fundació Bou de Lídia que va recórrer l'acord municipal, sentència a la qual va presentar un altre recurs l'organització taurina, segons ha avançat Europa Press.

La resolució que va prendre el Consistori en 2015, declara el municipi de Calvià "amics dels animals i antitaurí", a més de "contrari a la pràctica de les corregudes de bous i manifestava la seva voluntat que no se celebren corregudes de bous en cap plaça de Balears".

El dictamen del TSJIB considera que encara que l'acord de la corporació impliqui que la prohibició de les corregudes de bous, "aquesta celebració no depèn de la decisió municipal, ja que queda fora de les seves competències".

En aquest sentit, els magistrats argumenten que l'entesa del ple de l'Ajuntament "consisteix en una declaració de naturalesa política sobre un tema que, encara que ho hagin aprovat la majoria dels regidors, no està dins de les seves competències".

La Fundació Bou de Lídia ha assegurat que "cap ciutat o municipi que vulgui declarar antitaurina té capacitat legal per fer-ho, perquè ara com ara això és il·legal", ha mantingut el portaveu de l'associació, Chapu Apaolaza. Cal assenyalar que aquesta resolució judicial admet recurs de cassació.

stats