Societat 20/09/2018

Arriben a Mallorca quatre pasteres amb 44 persones a bord

La Delegació del govern ha confirmat que les embarcacions han estat interceptades entre les 23 h i les 2 h de la matinada en aigües de Cabrera

C. A.
2 min
Pastera en la qual viatjaven els immigrants que van arribar a Formentera el novembre del 2015. / ARXIU

PalmaTres pasteres han estat localitzades la matinada d'aquest dijous a Cabrera, segons ha informat la Guàrdia Civil. A les embarcacions hi viatjaven un total de 38 migrants, entre els quals hi havia cinc menors d'edat. Han estat duits a la base naval de Portopí.

La Delegació del govern ha confirmat que el Sistema Integral de Vigilància Exterior ha albirat les pasteres entre les 23 h i les 2 h de la matinada en aigües de Cabrera. En arribar a terra, la Creu Roja i el personal de l'IB-Salut han atès els migrants, tots en bon estat. Posteriorment han estat traslladats a la Comandància de la Guàrdia Civil de Palma, on quedaran fins que durant aquest divendres el Cos Nacional de Policia es faci càrrec d'ells i fins que passin a disposició judicial per entrada irregular a Espanya. Els menors d'edat, en canvi, seran traslladats a un centre d'acollida.

Així mateix, la Delegació del govern ha explicat també que més tard, a les 8 h, ha estat localitzada una quarta pastera a la deriva prop de la costa del municipi de ses Salines, a Mallorca. La Guàrdia Civil ha detingut a terra 8 individus que se sospita que haurien desembarcat amb ella. Entre aquestes persones, hi havia una menor d'edat. La Guàrdia Civil les ha detingudes a la carretera de ses Salines i les ha traslladades a la Comandància de Manacor a l'espera que es faci càrrec d'ells la Policia Nacional abans de passar a disposició judicial.

Amb l'arribada d'aquestes embarcacions, enguany han arribat a la costa de les Illes Balears set pasteres, cinc a Mallorca, una a Eivissa i una a Menorca, i un total de 68 tripulants. La xifra és molt inferior a la registrada el 2017, en què van arribar durant tot l'any 23 pasteres i 267 persones. L'arribada d'aquestes embarcacions a les costes de Balears es produeix majoritàriament a través d'una ruta des de la zona de la costa de Dellys, a Algèria, aprofitant situacions de bona climatologia.

stats