Societat 06/05/2022

Tres cries de falcó controlaran la població de coloms a Bellver

Amb l'objectiu que els excrements no erosionin el patrimoni, aquestes aus intentaran dissuadir-ne la presència

ARA Balears
1 min
Una de les cries que controlarà Bellver.

PalmaL'Ajuntament de Palma i el Govern ja han duit dues de les tres cries de falcó que controlaran, a partir d'ara, la població de coloms a la zona de Bellver, per dissuadir-ne la presència i evitar que els seus excrements erosionin el patrimoni.

La introducció d'aquestes aus seguirà el mètode harking, que preveu la introducció d'espècies beneficioses per a un determinat entorn, fent-ne un seguiment "exhaustiu" i avaluant-ne la presència per determinar com evolucionen, segons ha explicat el Consistori en una nota de premsa.

Tenint en compte les característiques de la zona de Bellver, els tècnics han considerat que la iniciativa d'introduir aquestes tres cries de falcó és més "òptima" que utilitzar altres metodologies per controlar la presència de coloms, com l'ús de pinsos anticonceptius que en redueixin la població.

Aquesta acció s'emmarca en el programa integral per al "control poblacional ètic de coloms", que preveu un conjunt d'actuacions per "fer front a la població excessiva" de coloms en determinats llocs de Palma. Es tenen en compte l'indret, la convivència amb altres espècies i la necessària protecció del patrimoni.

stats