Societat 22/05/2021

Una trentena de voluntaris vigilaran la colònia de gavina corsa de l’illot de na Guardis

L’any passat, a causa del confinament decretat per la situació sanitària, va tornar a nidificar-hi després de quatre anys sense fer-ho

ARA Balears
2 min
Exemplar de gavina corsa.

PalmaUna trentena de voluntaris inicien aquest dissabte una campanya de vigilància per evitar molèsties a la colònia de gavina corsa que nidifica, per segon any, a l’illot de na Guardis, a la Colònia de Sant Jordi. Segons ha explicat el Govern en un comunicat, el dispositiu de vigilància s’ha organitzat conjuntament entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i el GOB, i té la col·laboració del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera, Ports de les Illes Balears i l’Ajuntament de ses Salines.

Fins al mes de juny el voluntariat farà torns de matí i horabaixa per evitar el desembarcament dels usuaris d’embarcacions i banyistes a l’illot que puguin molestar les aus. Actualment, les parelles estan incubant els ous, que començaran a descloure en els pròxims dies. Per assegurar la viabilitat dels nius, els pollets necessitaran al voltant de tres setmanes per poder-se desenvolupar sense estrès.

Poll de gaviota corsa.

Les persones voluntàries disposen de dues piragües aportades pel Parc Nacional Maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera, amb les quals es facilita el desplaçament fins a l’illot. A més, s’han instal·lat tres cartells que adverteixen de l’existència de fauna vulnerable i la prohibició de pas.

L’any passat, a causa del confinament decretat per la situació sanitària, la gavina corsa va tornar a nidificar a l’illot de na Guardis després de quatre anys sense fer-ho. Enguany, la colònia s’hi ha tornat a instal·lar. Sigui com sigui, aquesta espècie és bastant nòmada i, depenent de la disponibilitat d’aliment i altres factors, se situa en un indret o un altre.

stats