Societat 18/11/2020

Una trentena de persones es manifesten a Palma per exigir una solució "immediata" per al Sàhara

Reclamen que l'ONU dugui endavant el referèndum d'autodeterminació

Ara Balears
2 min
La protesta s'ha fet aquest dimecres davant la Delegació del govern espanyola a les Illes.

PalmaUna trentena de persones s'han manifestat aquest dimecres a Palma per visibilitzar la situació que es viu al Sàhara Occidental i reclamar una solució "immediata" per al país. Joves sahrauís residents a l'illa han protestat davant la Delegació del govern espanyol a les Balears per exigir que l'ONU dugui a terme el referèndum d'autodeterminació per al poble sahrauí.

La presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Catalina Rosselló, ha assenyalat que la protesta es farà cada dia fins dissabte. "El poble sahrauí ha de poder decidir el seu futur de manera lliure", ha dit Rosselló.

La presidenta de l'associació ha exposat que és "urgent que l'estat espanyol, que és una potència administradora del Sàhara, actuï amb valentia i assumeixi la seva responsabilitat per arribar a un acord per dur a terme el referèndum".

Cal recordar que el passat 13 de novembre el Front Polisario va anunciar el retorn a la lluita armada al Sàhara Occidental, després que el Marroc trencàs de facto l’alto el foc vigent des del 1991 amb una operació militar dins la zona de seguretat al sud del territori.

El Govern balear demana la intervenció de l'ONU

El Consell de Govern va aprovar aquest dilluns una declaració per demanar a l'ONU que es reprenguin les negociacions per garantir l'estabilitat en aquest territori. "Conscients de la importància de mantenir l'estabilitat al territori en un moment tan complex com l'actual, i pensant en les famílies i les persones més vulnerables, el Govern de les Illes demana que se solucioni aquesta nova crisi per la via de la pau", manifestava l'Executiu mitjançant una nota de premsa.

En el comunicat es destacava que "les Illes, gràcies a la tasca de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, són coneixedores, sensibles i solidàries a la dramàtica situació que es viu al Sàhara occidental des de fa 45 anys".

stats