Societat 28/07/2022

Els treballadors de les deixalleries de Menorca faran vaga a l'agost

Recorden que les condicions actuals són "penoses" i que s'han agreujat per les elevades temperatures

Iván Martín
1 min
Imatge d'una deixalleria a Menorca.

MAÓComissions Obreres (CCOO) ha anunciat una vaga a l'agost dels treballadors de les deixalleries de Menorca. L'organització sindical ha insistit a qualificar d'insostenible la situació dels empleats i han anunciat la vaga com una de les mobilitzacions per dur a terme les seves reivindicacions. CCOO ha reiterat la denúncia sobre la falta de personal i l'incompliment de la legislació de Prevenció de Riscos Laborals per part de l'empresa, així com el no compliment a les instal·lacions.

D'altra banda, han recordat que les actuals condicions són "penoses", i que s'han agreujat per les elevades temperatures i la recepció d'amiant: "Ja hem tingut un cas d'una treballadora traslladada a un centre de salut per un cop de calor i l'empresa no ha pres cap mesura específica en prevenció de riscos laborals", han denunciat en un comunicat. Entre les mesures que proposen destaca la reducció de l'horari d'atenció a les hores de més calor i fer una jornada continuada, a més de facilitar al personal gorres, aigua, crema solar, para-sols i uniformes transpirables.

Per altra banda, han criticat que s'han triplicat les càrregues de treball en algunes deixalleries i han avisat: "Amb la gratuïtat del sistema hi haurà un augment considerable d'usuaris, cosa que farà impossible atendre correctament el servei amb la mateixa plantilla". Finalment, han constatat que no s'ha atès la petició de revisar les funcions i les categories laborals dels actuals operaris.

stats