Societat 30/07/2018

L'arxipèlag de Cabrera serà el parc maritimoterrestre més gran de la Mediterrània

El pròxim estiu multiplicarà per deu la seva superfície, que passarà de 9.000 a 90.000 hectàrees

J. Mas
2 min
Visita institucional a Cabrera

PalmaEl Parc Nacional de Cabrera multiplicarà per deu la seva superfície, que passarà de 9.000 a 90.000 hectàrees". Així ho ha anunciat la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en la visita que ha fet a l'illa amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Medi Ambient, el president del patronat i el director del Parc Nacional. La previsió és que el mes d'octubre el Consell de Ministres aprovi aquesta decisió, a fi que

Ni la ministra de Transició Ecològica ni el conseller de Medi Ambient no han volgut parlar del pressupost que suposarà l'ampliació de l'àrea protegida del Parc de Cabrera, perquè, segons ha explicat Vicenç Vidal, "encara no ho sabem, però per primera vegada l'administració de l'Estat ha reconegut la feina feta per aquesta comunitat autònoma (les Illes Balears)".

Mapa de l'ampliació de la zona de protecció del Parc de Cabrera

En l'actualitat, el parc ocupa 8.700 hectàrees marines i 1.300 de terrestres. El Govern aplaudeix la feina que s'ha fet durant mesos per part de diferents sectors i que, finalment, es traduirà en una major conservació. Així, el parc maritimoterrestre de Cabrera serà el més gran de la Mediterrània.

La ministra Teresa Ribera en presència de Francina Armengol a l'arribada a Cabrera

Armengol, per la seva banda, celebra que s'hagi aconseguit amb el nou equip al govern central. L'anunci de la ministra per fer realitat l'ampliació del parc de Cabrera "és una magnífica notícia per a la protecció de la Mediterrània", ha afegit la presidenta.

El conseller de Medi ambient, Vicenç Vidal, de la seva banda, ha destacat que pràcticament s'ha torbat un any a aconseguir l'ampliació i també ha insistit que aquesta ampliació comportarà una major inversió de l'Estat per garantir la vigilància. "Feia un any que érem en un punt mort, perquè les negociacions amb el Ministeri s'havien aturat, ja que el Partit Popular havia bloquejat una iniciativa cabdal per a la protecció del medi ambient", ha comentat el conseller.

Teresa Ribera ja va declarar fa uns dies que confia remetre abans que acabi l'any el projecte de llei per a l'ampliació del Parc Nacional, cosa que suposaria multiplicar per deu l'àrea protegida, que passaria d'una superfície de 9.000 hectàrees a 90.000.

La primera trobada entre la presidenta del Govern de les Illes Balears i la ministra Ribera s'ha produït a primera hora del matí al Consolat de Mar. Armengol ha rebut la ministra acompanyada pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i la delegada del govern, Rosario Sánchez. La ministra Teresa Ribera ha signat al Llibre d'Honor i ha rebut de la presidenta una litografia. Després ha tingut lloc la reunió.

stats