Societat 18/11/2014

Toyota s'avança amb el Mirai, el primer cotxe d'hidrogen fabricat en sèrie

El model, que vol dir 'Futur' en japonès, arribarà a Europa l'estiu que ve i el preu de partida rondarà els 48.000 euros

Efe
1 min
El Toyota Mirai és el primer vehicle d'hidrogen que es fabricarà en sèrie al món. CRISTOPHER JUE / EFE

TòquioToyota s'avança en la cursa del vehicle verd i serà el primer fabricant a produir en sèrie un vehicle amb pila d'hidrogren. El cotxe, una berlina, es començarà a vendre el 15 de desembre al Japó i ha estat batejat com a Toyota Mirai, que vol dir 'Futur' en japonès.

El preu de partida del vehicle s'aproparà als 48.700 euros (7,2 milions de iens), segons ha informat la companyia. L'objectiu del fabricant és vendre'n unes 400 unitats fins a finals del 2015. El Mirai arribarà a Europa i els Estats Units el proper estiu.

El Mirai té capacitat per recórrer uns 650 quilòmetres amb un dipòsit d'hidrogen, que triga unes tres minuts a recarregar-se, i que emet només vapor d'aigua. La berlina inclou un sistema híbrid que també permet utilitzar gasolina.

El model es va presentar el juny passat, però fins ara Toyota no havia informat sobre la data exacta en què estaria disponible en els concessionaris.

stats