Nova York

Totes les pistes que ha donat Penélope Cruz sobre els convidats VIP de la seva festa de 50 anys

L'actriu va celebrar dissabte el seu aniversari en un gratacel de Nova York rodejada de cares conegudes

2 min
Robert de Niro, Irina Shayk, Matt Damon i Rosalía.

BarcelonaPenélope Cruz, una de les grans icones d'estil del cinema espanyol, va complir 50 anys el diumenge 28 d'abril. Entre l'estrena de la pel·lícula Ferrari i el rodatge de The bride, una versió de La núvia de Frankenstein, de James Whale, l'actriu va trobar temps per celebrar la meitat de segle. Era previsible que hi hagués una extensa i variada llista de convidats a la festa, però no ha estat fins aquest dimarts al matí que Cruz s'ha recuperat de la ressaca emocional i ha penjat fotografies de la celebració al seu perfil d'Instagram, revelant així les interioritats de l'efemèride.

La publicació és una reivindicació més de la naturalitat que l'ha acompanyat tota la vida. Res de fotografies professionals: càmera frontal del mòbil, botonet de night mode i endavant. Per celebrar que té més pel·lícules que anys, la llista de convidats a la festa estava plena de grans noms del món del cinema: Matt Damon, Robert De Niro, Pedro Almodóvar, Adam Driver, Maggie Gyllenhaal, l'actriu mexicana Salma Hayek –una de les seves millors amigues– i el seu marit, Javier Bardem.

Més enllà dels convidats, les fotografies també han revelat l'espai des d'on Penélope ha donat la benvinguda al seu mig segle de vida. L'actriu va reunir els seus amics en un dels últims pisos d'un gran gratacel de vidre de Nova York, de manera que les llums de la ciutat que mai dorm eren el decorat de la celebració.

L'actriu, que ha rebut 34 premis i 56 nominacions, no només va estar rodejada d'actors, actrius i cineastes. De fet, tots ells van quedar a l'ombra d'una altra artista externa al sector, tal com es pot veure al perfil d'Instagram de l'amfitriona. La primera fotografia que Penélope ha publicat de la seva festa d'aniversari ha estat una selfie amb Rosalía. Ben abraçades, la musa d'Almódovar fa un petó a la galta a la que alguns assenyalen com a la seva successora estètica. Tot i ser d'àmbits diferents, totes dues comparteixen similituds que van més enllà de criar-se en una família treballadora, l'estima pel món de la cultura des de petites i el triomf internacional de joventut. Potser aquesta picada d'ullet de situar la fotografia amb Rosalía davant de la d'altres convidats s'explica per les paraules que va dedicar la de Sant Esteve Sesrovires a la d'Alcobendas ara fa dos anys: "L'adoro. Per a mi és una gran referència, una gran inspiració", va dir en una presentació del MoMA de Nova York, unes paraules que van atiar les comparacions entre les dues artistes. L'admiració mútua que es professen es va reforçar quan van coincidir al rodatge de Dolor y gloria, la pel·lícula d'Almódovar amb què Rosalía va debutar al cinema.

A la llista de convidats també hi havia el dissenyador Riccardo Tisci, que va descriure la nit com a "màgica", i Goya Toledo, a qui Cruz considera la seva gran amiga d'infància i joventut. Un ampli ventall de VIPs que van aplegar-se per celebrar que fa 50 anys va néixer la primera criatura d'una parella de perruquers. Penélope va ser el nom escollit pels pares en homenatge a totes les vegades que havien ballat al compàs de la cançó de Serrat. Qui sap si també Penélope va sonar dissabte entre els vidres del gratacel.

stats