Fortunes

Totes les novetats de la llista 'Forbes': de Taylor Swift a una hereva brasilera de 19 anys

La classificació arriba a un nou rècord de megarics, amb 2.781 persones que acumulen 13,2 bilions d'euros

ARA
3 min
Taylor Swift en un concert de l'Eras Tour.

BarcelonaSeria impossible ajuntar-los tots en una mateixa festa, però sempre hi ha una ocasió en què podem reunir els megarics del planeta, amb les seves fortunes exposades a la vista de tothom. La revista Forbes ha publicat aquest dimecres l'edició número 38 de la seva llista, en què certifica que el 2024 és un nou any excepcional per als més opulents. El rànquing recull les persones del món que posseeixen almenys 1.000 milions de dòlars (930 milions d'euros): concretament, van ser 2.781 individus, un rècord que supera tots els anteriors. En conjunt amassen un patrimoni de 13,2 bilions d'euros. Aquesta xifra suposa un increment d'1,8 bilions respecte a l'edició anterior.

La fortuna més gran prové del luxe

La classificació ha tornat a coronar com el més ric d'entre els rics l'empresari francès Bernard Arnault, conseller delegat del grup francès de productes de luxe LVMH, amb un patrimoni estimat en 216.725 milions d'euros, cosa que representa un increment de 20.463 milions respecte a l'edició anterior. En segona posició se situa el fundador de Tesla i actual propietari de la xarxa social X, Elon Musk, amb una fortuna de 181.380 milions d'euros; seguit del fundador d'Amazon, Jeff Bezos, amb 180.449 milions; el creador del grup tecnològic Meta, Mark Zuckerberg, amb uns 164.637 milions; i el cofundador d'Oracle, Larry Ellison, amb 131.151 milions.

Amancio Ortega, l'espanyol més ric

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, apareix un any més com la fortuna espanyola més gran de la llista Forbes, al lloc 13 del rànquing mundial, amb un patrimoni estimat en 95.805 milions d'euros. El magnat gallec se situa per davant de la seva filla Sandra, que ocupa el lloc 263 amb 8.650 milions d'euros i és la segona espanyola més rica, mentre que el tercer entre les fortunes nascudes a l'Estat i 486 del món és l'empresari i president de Ferrovial Rafael del Pino, amb 5.581 milions.

Taylor Swift entra a la llista

La cantant nord-americana Taylor Swift ha aconseguit entrar per primera vegada al rànquing dels més rics del món, amb només 34 anys. La publicació calcula que l'artista, en ple boom de la seva carrera gràcies a la gira The Eras Tour, acumula un patrimoni de 1.023 milions d'euros i la situa en la posició 2.545. La classificació d'enguany ha sumat 265 nous multimilionaris. El més ric entre les noves incorporacions és l'italià Andrea Pignataro, propietari del grup de software financer ION, amb 25.579 milions d'euros, però també s'hi han afegit els cofundadors de la firma reina del fast fashion, la xinesa Shein: Maggie Gu, Molly Miao i Ren Xiaoqing acumulen una fortuna valorada en 3.907 milions d'euros cadascun.

El més vell i la més jove

L'edat mitjana dels multimilionaris del planeta és de 66 anys, però el més gran ja és centenari. El magnat de les assegurances George Joseph té 102 anys i és el membre més ancià d'aquest club exclusiu, on hi ha 425 fortunes de més de 80 anys. D'altra banda, la multimilionària més jove és Livia Voigt, una hereva brasilera de 19 anys que és la neta del fundador de WEG, un dels principals productors d'equips elèctrics del món.

Els Estats Units, el país amb més fortunes

Un any més, els Estats Units repeteixen com el país amb més multimilionaris, amb una xifra rècord de 813 rics respecte als 735 de l'anterior edició de la llista. Entre tots sumen una fortuna de 5,3 bilions d'euros, mentre que la Xina continua en el segon lloc, amb 473 multimilionaris, el patrimoni conjunt dels quals s'estima en 1,6 bilions d'euros. L'Índia ocupa la tercera posició, amb 200 multimilionaris i un capital de 887.365 milions d'euros, per davant d'Alemanya, amb 132 rics i 54.879 milions d'euros. Malgrat les sancions imposades a Moscou per la guerra a Ucraïna, Rússia és el cinquè país amb més multimilionaris (120 persones, quinze més que l'any passat), amb una fortuna total de 499.492 milions.

13% de dones entre els megarics

Com és evident, la bretxa de gènere també existeix en aquest àmbit exclusiu. Les dones multimilionàries representen un 13% del total a la llista Forbes, en línia amb la proporció del 2023. En aquest sentit, la dona més rica torna a ser Françoise Bettencourt Meyers, hereva del grup de cosmètica L'Oréal, amb un patrimoni estimat en 92.550 milions d'euros, mentre que la multimilionària més gran feta a si mateixa és la naviliera suïssa Rafaela Aponte-Diamant, amb 30.788 milions. A l'edició del 2024, el 66% dels multimilionaris de la llista han creat la seva pròpia fortuna, en lloc d'heretar-la.

stats