Societat 29/09/2019

Tota l'illa de Tenerife es queda sense llum per una apagada

L'alcaldessa de la capital explica que trigaran sis hores a restablir el subministrament elèctric

Europa Press / Efe
2 min
El mar i el Teide durant una posta de sol a Tenerife, d’on és el poeta Andrés Sánchez Robayna

Santa Cruz de TenerifeL'illa de Tenerife ha patit aquest diumenge una apagada general del subministrament elèctric a tota l'illa, segons ha indicat l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife. L'alcaldessa de la capital, Patricia Hernández, ha explicat a través d'un tuit al seu compte oficial que Endesa està intentant restablir la llum i que li han comunicat que podrien trigar unes sis hores. A les 16:30 hores (hora local), ja s'havia restablert el 12% del subministrament elèctric.

L'origen de l'apagada ha estat un incident a la subestació de Tenerife de Granadilla d'Abona, pertanyent a Red Eléctrica, han informat a Efe fonts de la companyia elèctrica. La companyia diu que analitza com ha pogut propagar-se a tot el territori des d'aquesta instal·lació situada al sud de l'illa.

En aquest sentit, l'empresa responsable ja treballa en la recuperació del servei per recuperar el subministrament elèctric. Al voltant de la una del migdia s'ha produït la gran apagada, fet que ha sorprès veïns i conductors de tota l'illa, als quals se'ls ha demanat que extremin la precaució a la carretera, ja que els semàfors no funcionen.

Sobre això, la policia local de la capital ha mobilitzat els seus efectius a la ciutat per facilitar el trànsit a Santa Cruz de Tenerife. Mentrestant, el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat (Cecoes), 112 Canàries, ha assenyalat que el servei funciona amb normalitat i que s'estan atenent les trucades d'emergències.

El Cabildo de Tenerife, per la seva banda, ha explicat que està en contacte amb la companyia i que l'apagada no ha produït incidents a les carreteres, ja que s'han encès els generadors d'emergència amb normalitat. A més, el tramvia de Tenerife no està operatiu i hi ha vehicles aturats, encara que no afecten la circulació.

stats