Societat 07/07/2018

Tolo Güell: “Estic segur que la pujada a Lluc a peu es farà”

La junta ha pres una decisió sense consultar als socis

Sabrina Vidal
2 min
Tolo Güell: “Estic segur que la pujada a Lluc a peu es farà”

Palma"Estic segur que la pujada a Lluc a peu es farà", són paraules de Tolo Güell, fundador de la marxa que enguany farà 45 anys. El primer que diu quan agafa el telèfon és que ja està "fora de joc". Probablement per això han anat sorgint els problemes. La junta de Marxa des Güell a Lluc a peu, presidida per Isaac Hernández des de fa un grapat de mesos, ha anunciat públicament que enguany no se celebraria la pujada a Lluc sense avisar prèviament a tots els socis, gairebé 80.

"Sóc soci honorari des de fa 4 o 5 anys, ja no coman, he donat el relleu", explica un Tolo Güell cansat. "Des que començarem n'hi ha molts que són morts". Per salut, i perquè s'ho ha guanyat, Güell ja no es troba al capdavant però també el mantenen desinformat. "Necessit més dades", diu per poder opinar sobre les informacions i contrainformacions que s'han produït aquest cap de setmana. En qualsevol cas, Güell ho té clar d'una banda "és un problema burocràtic", i de l'altra, "vull que es faci".

No és l'únic, dins el grup de socis s'alça la veu de Miquel Pallicer, vocal de l'antiga junta, que assegura que s'ha pres una decisió sense consultar en els socis i que "ni tants sols en Tolo ho sabia". Pallicer assegura que no renunciarà a la pujada i que demà dilluns sol·licitarà una reunió amb la Delegació de Govern perquè dins l'associació hi ha un grup de deu persones que ho tiraran endavant.

Organitzar Lluc a Peu té un cost econòmic aproximat de 40 mil euros i rep una subvenció per part del Consell de Mallorca, de 21 mil. Des de la institució insular asseguren que "l'organització es va reunir amb el conseller Jesús Jurado per presentar el projecte com fan cada any, i en aquest moment es troba en tramitació a falta de la fiscalització de la proposta que es donarà entre dilluns i dimarts que ve".

D'altra banda, les inscripcions per pujar a Lluc s'obrien oficialment ahir dissabte

"El Lluc a Peu no és una jugueta de la corda política de qui ho gestiona és una cosa molt més gran", s'indigna Pallicer qui fa referència al passat dins Noves Generacions del PP del nou president, Isaac Hernández. "No s'han d'amollar culpes a cap institució, la darrera vegada Ensenyat es va posar al capdavant i es va poder fer, tard, però es va fer", recorda. Ara assegura que la voluntat també els acompanya.

stats