Creus que pots tenir coronavirus? Aquest test t'ajudarà

La Conselleria de Salut ha posat a l’abast dels ciutadans informació d'utilitat per detectar si es pot estar contagiat i saber com s'ha de reaccionar en cada cas 

Com puc saber si estic afectat per coronavirus? A qui he d'avisar si tenc febre o algun símptoma? Si he viatjat ho he de comunicar al 061? Davant l'evolució del Covid-19 i els dubtes que pot tenir la població, la Conselleria de Salut ha donat informació de servei i ha posat a disposició de la ciutadania un autotest de resposta ràpida per saber les possibilitats d'estar contagiat i com s'ha d'actuar en cada cas particular. 

Aquí tens el test per saber si estàs afectat per coronavirus SARS-CoV-2

En un comunicat, la Conselleria destaca que les persones que hagin estat en una zona de contagi i tinguin algun símptoma de la malaltia, com febre, tos o insuficiència respiratòria, han de telefonar al 061 Salut Respon. En cas que no obtinguin una resposta immediata, el seu número quedarà registrat i els professionals s’hi posaran en contacte. En aquest sentit, demanen que no es telefoni repetidament per "mantenir l’eficàcia en l’atenció urgent".  

Informen que els ciutadans que necessitin anar al centre de salut disposen del telèfon de cita prèvia 902 079 079 a través del qual se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. A més, han activat la pàgina web  coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques. 

Què podem fer per protegir casa nostra i la nostra família del coronavirus?

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF