Societat 16/08/2021

Teresa Ribera confia que Menorca es beneficiï d'ajudes europees com a Reserva de Biosfera

Europa té un pressupost de 50 milions d'euros destinat a la preservació de l'ecosistema

ARA Balears
1 min
La ministra Ribera en la reunió d'aquest dilluns a Menorca.

PalmaLa vicepresidenta del Govern i ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que Menorca podrà beneficiar-se de les ajudes de la Unió Europea a les Reserves de la Biosfera amb l'objectiu d'avançar cap a un model sostenible i de preservació de l'ecosistema.

"Consideram que Menorca, com a Reserva de la Biosfera i una illa compromesa amb el medi ambient, s'ha de poder beneficiar de la línia d'ajudes de la UE, que consta d'un total de 50 milions d'euros", ha assenyalat en la roda de premsa d'aquest dilluns.

Ribera ha confirmat que el govern espanyol "està treballant" perquè la reducció del funcionament de la central elèctrica de Maó es faci "garantint que no afecti la seguretat del subministrament". En aquest sentit, ha admès que en la planificació de l'executiu figura la construcció del segon cable submarí, encara que no n'ha especificat cap detall.

Per altra banda, l'executiu de l'Estat està elaborant una planificació dels espais marítims per definir les zones aptes per acollir parcs eòlics, que "seran gestionats per la via del concurs públic", segons ha confirmat la ministra. "Estam veient la potencialitat de l'energia eòlica i és molt compatible amb l'ordenació dels espais marítims", ha conclòs.

stats