Societat 03/03/2020

Tercer cas de coronavirus a Mallorca

La dona havia passat una setmana a Torí, Itàlia

Ara Balears
2 min
Dentenen un agressor a un vigilant i un infermer a Son Llàtzer

PalmaUna dona ha donat positiu per coronavirus a Mallorca, per la qual cosa ascendeixen a tres els casos que se n'han detectat a l'illa, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. La dona es troba aïllada a l'hospital Son Llàtzer, a l'espera de la confirmació dels resultats des de Madrid.

La dona, que havia passat una setmana a Torí (Itàlia), es va posar en contacte aquest dilluns vespre amb el 061 perquè tenia febre i malestar. La Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat l’estudi corresponent de casos que hagin pogut tenir contacte amb la dona. La pacient estarà ingressada fins que s’obtinguin dos resultats negatius consecutius.

Així mateix, la Conselleria reitera el seu missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca que duen a terme els professionals de la salut i remarquen la feina coordinada que estan fent amb el Ministeri de Sanitat. Aquest és el tercer cas de coronavirus a les Illes Balears després que el 8 de febrer un home d'origen britànic i resident a Marratxí donàs positiu i aquest dilluns es confirmàs el positiu d'una dona que va ingressar a Son Espases divendres passat.

13 persones sota vigilància

Precisament, arran del segon cas detectat i confirmat pel Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III, la Direcció General de Salut Pública ha detectat que la pacient va estar en contacte amb 13 persones, que estaran sota vigilància fins al pròxim 13 de març per precaució. Recordem que els dos fills d'aquest dona varen donar negatiu en les proves.

Ara mateix només es lliuren del coronavirus Galícia, Múrcia, Aragó, Ceuta i Melilla, després que a la Rioja se n'hagi diagnosticat el primer cas, que s’afegeix així a la llarga llista, que té Madrid al capdavant, amb 29 implicats, 13 dels quals nous d'aquest dimarts.

A escala internacional, mentre que la Xina ha aconseguit estabilitzar el nombre de positius, n’augmenten els casos al continent europeu, amb Alemanya i França com a nous focus d’interès. Tots dos països tenen uns 130 afectats com a mínim i alguns agrupaments dels quals es desconeix l’origen del contagi, cosa que obre la porta que hi hagi una transmissió comunitària l’abast de la qual de moment no s’ha pogut detectar. Si bé a Europa ja s’han suspès i condicionat activitats, Espanya encara es prepara per a aquesta nova fase.

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes de fluids corporals i pel contacte estret amb les secrecions de persones infectades. El període d'incubació de la malaltia és d'entre dos dies i un màxim de 14; per això, les quarantenes són de 14 dies. Els símptomes són tos, mal de coll, febre i sensació de manca d'aire, i en cas que alguna persona els tingui, ho ha de comunicar als serveis sanitaris o bé telefonar al 061.

stats