Mobilitat
Societat 27/03/2024

El temps d'espera per passar el control de seguretat a Son Sant Joan és de prop de 15 minuts, segons Aena

El gestor aeroportuari ha assenyalat que aquesta jornada està marcada per una gran afluència de passatgers amb motiu de la Setmana Santa

ARA Balears
1 min
Turistes arribant a l'aeroport de Palma

PalmaEl temps d'espera per passar el control de seguretat a l'aeroport de Palma se situa aquest dimecres en, aproximadament, 15 minuts, segons ha detallat Aena i ha recollit Europa Press. Des del gestor aeroportuari han assenyalat que aquesta jornada hi ha "molt de trànsit" amb motiu de la Setmana Santa. Així mateix, han insistit que el temps d'espera, que preveuen que baixi, ja s'està normalitzant.

Per la seva banda, des d'AirHelp han avisat que els viatges de Setmana Santa d'enguany estan marcats per les vagues als aeroports espanyols, i el de Palma és un "dels aeroports més transitats per turistes britànics i alemanys" i un dels que "ja estan sofrint les conseqüències de les aturades del personal de seguretat".

El comitè d'empresa de Trablisa, l'empresa encarregada de la seguretat dels controls de Son Sant Joan, va negar dilluns que estigués fent vaga i va atribuir les coes i esperes a la manca de previsió i organització d'Aena. "És més fàcil culpar els treballadors que admetre els errors", varen assenyalar en un comunicat, en què asseguraven que no havien incitat, organitzat o fet cap acció d'aquest tipus, cosa que seria il·legal.

El comitè va incidir, a més, en l'existència d'un problema a l'aeroport a causa de la manca de personal, a exigències d'Aena en matèria de formació i al canvi fet per AESA respecte d'aquesta formació.

stats