Societat 30/08/2020

La tempesta arrasa hivernacles, oliveres i vinyes de pagesos de Mallorca

També ha afectat la producció de verdures

Catalina Riera
1 min
Hivernacle destrossat per la tempesta.

PalmaEls pagesos de Mallorca estan preocupats. La tempesta d'aquest dissabte ha provocat danys al camp de Mallorca i les intenses calabruixades poden fer perdre part de la vinya i de les oliveres d'aquesta temporada. "Les zones on hi ha olivar i raïm estan danyades i ho estan per tot Mallorca, no només a punts concrets", apunta el president del Camp Mallorquí, Miquel Gual.

No obstant això, la tempesta també ha afectat part de la producció de verdures i ha arrasat hivernacles. "Hem perdut tot el que podíem recollir", apunta una de les afectades pel temporal, Maria Magdalena Llull. La seva família es dedica a la pagesia i tots els productes que sembraven a l'hivernacle, situat a Manacor, els ajuda a fer front a l'hivern. Llull apunta que no sap si recuperaran l'hivernacle, ja que "suposaria un cost d'uns 100.000 euros" i l'any que ve el seu pare ja es jubila.

Per part seva, el president d'Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, afirma que aquesta tempesta ha provocat la "pèrdua de molts de doblers" i que des del sindicat faran "un llistat dels afectats". En aquest sentit, Miquel Gual afirma que aviat es reunirà amb les 11 cooperatives associades al Camp Mallorquí per "comptabilitzar les pèrdues" que han tingut.

stats