Societat 24/03/2022

Els taxistes i l'Ajuntament de Palma acorden incrementar un 6,7% els preus

S'ha avalat amb un estudi econòmic que reflecteix la pujada dels costos del combustible, el manteniment i altres partides durant els darrers tres anys

ARA Balears
2 min
Un taxi de Palma.

PalmaEl sector del taxi i l'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma han acordat aquest dijous actualitzar els preus i incrementar-los fins a un 6,7%. Segons ha informat el Consistori, aquest augment s'ha avalat amb un estudi econòmic que reflecteix la pujada dels costos del combustible, el manteniment i altres partides durant els darrers tres anys. D'aquesta manera, en el ple d'aquest mes de març s'aprovarà una actualització del preu.

Segons ha explicat en una roda de premsa el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb la directora general de l'àrea, Irene Nombela, tot i que és un sector "que vetla pels seus interessos", també són conscients que donen un "servei clau a la ciutadania". Per això, ha valorat la predisposició del sector per assolir aquest acord.

Així, l'actualització de les tarifes quedarà de la manera següent:

  • La tarifa 2 estipula els preus del taxi en horari diürn entre setmana (laborables entre les 7 i les 21 h). En aquesta franja, la baixada de bandera passa de 2,15 euros a 2,30 euros; el quilometratge, de 0,95 euros a 1 euro, i la carrera mínima, de 3 euros a 3,15 euros.
  • La tarifa 1 estipula el preu del taxi en horari nocturn dels dies laborables i les 24 hores els dissabtes, diumenges i festius. En aquesta franja, la baixada de bandera passa de 2,50 euros a 2,65 euros; el quilometratge, d'1,10 euros a 1,16 euros i la carrera mínima, de 4 euros a 4,25 euros.
  • El suplement dels viatges des de o fins a l'aeroport, a l'interior de l'aeroport i la recollida als molls de Paraires i del dic de l'Oest passaran de 4,40 euros a 4,70 euros. La carrera mínima des de l'aeroport, suplements inclosos, passa de 13,28 euros a 14,30 euros.

Dalmau també ha volgut remarcar que s'està treballant per promoure les energies netes entre el sector del taxi. Així, el tinent de batle ha mostrat el seu compromís amb el sector per accelerar la renovació de la flota cap a vehicles elèctrics, que es vehicularà a través d'ajudes i punts de càrrega a les parades, per altra banda. Durant la roda de premsa també ha volgut explicar que, respecte de l'any passat, hi ha 10 taxis més que són un vehicle accessible.

stats