Societat 22/09/2020

La taxa de positivitat de covid-19 baixa del 13% al 7% en una setmana a Son Gotleu

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha detallat que la incidència acumulada també s'ha reduït a la meitat en deu dies

Ara Balears
1 min
Veïnats de Son Gotleu passejant pel carrer

PalmaDesprés d'una setmana completa de confinament a la zona bàsica de Salut de Son Gotleu, la taxa de positivitat de covid-19 ha baixat del 13% al 6,99% en aquesta barriada de Palma i la incidència acumulada de la malaltia s'ha reduït a la meitat, de 294 a 145 casos per cada 100.000 habitants. A més, en deu dies la mitjana de casos nous diaris s'ha reduït a la meitat i ha passat de deu a cinc, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

Les dades les ha aportat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, que ha comparegut en el Parlament per informar de l'evolució de la pandèmia a les Balears, i ha puntualitzat que corresponen només a l'avaluació d'una setmana, que es completarà en un informe després de la segona setmana.

Gómez ha destacat l'efectivitat i eficàcia de les mesures i restriccions aplicades per barris i sobretot de la intervenció comunitària perquè a la zona bàsica de salut de Son Gotleu "no hi ha hagut cap persona diagnosticada amb símptomes més enllà del 17 de setembre".

Segons Gómez, aquestes dades revelen que "cal continuar treballant en aquestes zones, amb aquestes persones, conscienciant la població i donant molt de suport social perquè és el que ha demostrat més eficàcia".

La consellera ha recordat que les limitacions de mobilitat i d’aforaments a les quatre barriades de Palma (Can Capes, Son Gotleu, Soledat Nord i Son Canals) han anat acompanyades d’un pla d’acció comunitària que ha comportat visites a domicilis per detectar necessitats específiques i poder oferir una atenció adequada; visites a establiments comercials, i la instal·lació de punts informatius al carrer.

stats