Societat 14/07/2021

Tanquen dues sales d'operacions del Mateu Orfila per l'augment de contagis de covid-19

La planta d'hospitalització registra un 90% d'ocupació

Iván Martín
1 min
Imatge d'un quiròfan de l'hospital Mateu Orfila.

MaóL'àrea de Salut de Menorca ha anunciat el tancament de dues de les cinc sales d'operacions de l'hospital Mateu Orfila de Maó a causa de l'augment de la pressió hospitalària derivada de l'increment de contagis de covid-19. Ho anuncià a final de la setmana passada la directora mèdica del Mateu Orfila, Tamara Contreras, i la decisió ha arribat coincidint amb una nova setmana de contagis a l'alça a l'illa. L'objectiu de la mesura és reorganitzar l'activitat quirúrgica arran de la necessitat de gestionar els recursos humans disponibles i reforçar les plantes d'hospitalització i la Unitat de Cures Intensives (UCI).

La decisió de tancar les dues sales d'operacions ha entrat aquest dimecres en funcionament i s'estendrà fins al pròxim 23 de juliol. D'aquesta manera, quedaran operatives dues sales d'operacions per a cirurgies oncològiques i preferents, i una altra per a urgències. El Mateu Orfila registra actualment una ocupació del 90% a les plantes d'hospitalització, mentre que sis dels set llits disponibles a la Unitat de Cures Intensives (UCI) també estan ocupats per pacients, dos per covid-19 i quatre per altres patologies.

Cal recordar que Menorca acumula 733 casos actius, 697 dels quals estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), 16 persones continuen ingressades a planta de medicina interna i 2 a l'UCI. També hi ha 18 professionals sanitaris infectats.

stats