Societat 01/06/2021

Susana Mora demana als menorquins mantenir les bones dades sanitàries

Iván Martín
1 min
Susana Mora en una fotografia d'arxiu.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha fet aquest dimarts una crida a la societat menorquina per a mantenir les bones xifres de contagis pel covid-19 a l'illa. Unes xifres que han situat Menorca com l'únic territori a l'estat espanyol en paràmetres de "nova normalitat", segons el Ministeri de Sanitat. Tot i les dades actuals, amb només 20 casos actius i una persona ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila, Mora ha agraït l'esforç dels menorquins: "Anam per bon camí i som un referent nacional, però no podem caure en la relaxació".

Mora ha insistit a mantenir les dades sanitàries: "Flexibilització no és relaxació", i ha volgut destacar el ritme de vacunació que es duu a terme a l'illa: "El 42% de la població ha rebut com a mínim una dosi, mentre que el 18% ja ha completat el procés de vacunació contra el coronavirus", i s'ha mostrat il·lusionada: "Estam a prop d'assolir la immunitat de remat que tant havíem somiat".

En aquest sentit, la presidenta del Consell de Menorca ha deixat clar que l'únic camí és accedir a la vacunació: "No siguem egoistes, ens afecta a tots", i afegeix: "Tenim bones xifres de persones que han decidit vacunar-se, tot i que no podem caure a l'error d'escoltar teories sense fonament. És necessari vacunar-nos per a recuperar l'activitat d'abans de la pandèmia". Per la seva banda, la consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, ha explicat la proposta de flexibilització que aprovarà aquest divendres el Govern balear al Consell de Govern.

stats