Societat 18/01/2019

"Suport unànime" de les patronals a la denúncia per la prohibició del dièsel a Balears

La CEOE, CEPIME i CAEB han defensat "l'harmonització de les polítiques autonòmiques de transició al vehicle elèctric amb la nacional i l'europea"

Ara Balears
1 min
Primeres reaccions en contra de prohibir l'accés de vehicles dièsel a partir de 2025

PalmaLa Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), la de la Petita i Mitjana Empresa (CEPIME) i l'Associació d'Empresarials de Balears (CAEB) han donat suport a la denúncia de l'Anfac contra el projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica del Govern de les Illes Balears presentada aquesta setmana per la patronal de fabricants de vehicles Anfac davant la Comissió Europea i el Consell per a la Unitat de Mercat, del Ministeri d'Economia i Empresa.

L'Associació Espanyola de Fabricants de Vehicles i Camions (ANFAC) va denunciar davant la Comissió Europea i el Consell per a la Unitat de Mercat, que depèn del Ministeri d'Economia i Empresa, el projecte de llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern de les Illes Balears, que prohibeix la circulació a la comunitat de vehicles amb motor dièsel a partir de 2025.

Recordem que la futura norma prohibeix circular per les illes a partir del 2025 a vehicles dièsel; i a partir de 2035 a cotxes, motos, furgons i furgonetes propulsades per combustibles fòssils (dièsel, gasolina, gas natural i qualsevol hibridació amb motors tradicionals).

La CEOE, CEPIME i CAEB han defensat "l'harmonització de les polítiques autonòmiques de transició al vehicle elèctric amb la nacional i l'europea". La futura llei "afecta greument el normal funcionament del mercat interior i suposa un clar incompliment del dret de la Unió Europea", segons les associacions.

stats