Compra Venda

Subhasten el micròfon que Cardi B va llançar contra una fan per 90.000 euros

Els beneficis rebuts per la venda de l'aparell musical es destinaran a una associació de veterans de guerra i a una organització per a menors amb necessitats especials

3 min
Captura dle vídeo viral de Tik Tok en el moment que Cardi B tira el micròfon al públic

BarcelonaEn els últims mesos els cantants, a més de convertir-se en ídols, font d'inspiració i referents artístics, també han esdevingut blancs per fer diana. Algunes de les víctimes dels llançaments d'objectes per part del públic han estat Pink, Kelsea Ballerini, Bebe Rexha i Harry Styles, mentre actuaven en concerts multitudinaris. Però el 29 de juliol els rols van canviar. Va ser en un concert a Las Vegas on la rapera Cardi B va estampar el micròfon directe a la cara d'una fan, després que aquesta li llancés el líquid d'una beguda. L'incident va ser gravat per casualitat i a l'instant de penjar-se a les xarxes socials va ser viralitzat, però més enllà d'això el fet va quedar reduït a una anècdota. Fins aquesta setmana. El micròfon amb què Cardi B va cantar i que va llançar a la cara d'un fan ha estat pujat a la plataforma de subhasta eBay i venut per 90.000 euros.

Havien passat deu dies des de l'accident col·lateral i el suflé de l'èxit del vídeo a les xarxes socials s'havia desinflat del tot, però ara l'anècdota ha reaparegut per la mà de Scott Fisher. Aquest empresari és propietari de The Wave –una productora amb seu a Las Vegas que va promocionar l'equip de so al Drai's Beachclub, el lloc del concert de Cardi B– i també del micròfon llançat per la novaiorquesa, que posteriorment penjaria a eBay per vendre l'objecte subjecte d'una història viral. "Aquest és el micròfon que tot el país ha vist volar en direcció a una multitud després que Cardi fos esquitxada amb una mica de líquid", aquest és l'anunci que Fisher escrivia a la plataforma de compravenda.

Segons ha explicat a la cadena de televisió CBS News, Fisher esperava que l'objecte tingués algun licitador, però en cap cas esperava que aquesta "peça de la infàmia del hip-hop" es vendria per gairebé 100.000 dòlars (90.000 euros, aproximadament). Com a comprovant que la peça va ser utilitzada per la cantant de Please me el micròfon conserva les dues línies blanques com a distintiu de Cardi B. A més, el comprador també obtindrà una carta signada per Fisher que indiqui que és el mateix objecte que apareix a tots els vídeos. Sobretot per justificar el desorbitat preu de venda tenint en compte que el preu de mercat del micro és d'uns mil dòlars: "Més o menys calculava que arribaria a 5.000 dòlars, però, una vegada més, no en tenia ni idea". Un factor que va ajudar força a publicitar aquesta subhasta va ser la gran cobertura mediàtica que es va fer d'aquesta oferta a internet.

De fet, Fisher ha insistit que en cap moment va pensar que el micròfon llançat per una cantant pogués ser una font d'especulació i van ser els seus amics qui van haver d'animar el propietari de The Wave a penjar el micròfon a eBay. Ell va acceptar, però en lloc de treure'n un rèdit personal, va optar per destinar els beneficis a "obres de caritat", tal com especifica a l'anunci de venda. Concretament, la meitat dels beneficis de la subhasta que es va tancar el dimarts d'aquesta setmana es destinaran a una associació de veterans de guerra i l'altra meitat s'enviaran a una organització que ajuda nens i adolescents amb necessitats especials.

Després de tot el rebombori causat, la identitat de la víctima que va rebre l'impacte de la fúria de la cantant de 30 anys no ha transcendit als mitjans. El que sí que se sap del cert és que el dia de l'esdeveniment hi va haver una persona que va interposar una denúncia a la policia metropolitana de Las Vegas declarant que "va ser colpejada per un objecte que va ser llançat des de l'escenari", sense mencionar, en cap cas, el nom de Cardi B. Tal com ha pogut saber la revista Forbes, la policia va iniciar una investigació sobre l'incident, però a causa de "proves insuficients" s'ha hagut d'abandonar.

stats