Societat 18/06/2020

Demanen soterrar el tram de la via de cintura que passa entre la sortida de la Teulera i Son Rapinya

La plataforma Ponent-Potent reclama aquesta mesura a l'Ajuntament de Palma per afavorir el corredor verd de na Burguesa

K. O.
1 min
Demanen soterrar el tram de la via de Cintura que passa entre la sortida de la Teulera i Son Rapinya

PalmaLa plataforma Ponent-Potent ha demanat a l'Ajuntament de Palma que soterri el tram de la via de Cintura que passa entre la sortida de la Teulera i Son Rapinya per afavorir el corredor verd de na Burguesa, connectant així el bosc del castell de Bellver i les finques de Son Puigdorfila Nou i Vell, Son Muntaner i Son Quint, perquè ara estan travessats per l'autopista.

El portaveu de l'entitat, Joan Prats, explica que varen fet la proposta durant la reunió del Consell Territorial del Districte de Ponent d'aquest dimecres, en presència de la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol. També han advertit que Cort hauria de protegir les marjades de pedra seca de Son Fila Vell perquè ara estan afectades per les obres d'ampliació del camí dels Reis, que uneix Son Rapinya i Son Suredeta. Aquests elements patrimonials no estan correctament catalogats, segons afirma Prats.

Prats també comenta que Truyol ha confirmat que la finca de Son Puigdorfila Nou, que limita amb la Teulera, el col·legi de San Cayetano i el McDonald’s de Son Rapinya, ara mateix és sòl rústic i que el destí final dels terrenys el decidirà el nou Pla General d'Ordenació Urbana que esperen que s'aprovi l'any que ve. Cal recordar que el Decret llei de protecció del territori impulsat per la Conselleria de Medi Ambient desclassifica sis terrenys de Palma com aquesta finca.

stats