Sortides laborals
Societat 05/06/2023

Sortir de les Balears per créixer professionalment: condició 'sine qua non' per a la meitat dels illencs

L'estudi també indica que la falta d'oferta d'oportunitats laborals és un dels motius principals

ARA Balears
1 min
Estudiants de les Illes Balears

PalmaUn poc més de la meitat dels ciutadans illencs (53,4%) considera que ha de partir de les Balears per desenvolupar la seva carrera professional, segons un estudi de 'Perspectiva i futur laboral a Espanya', de Sondea per a Amazon, publicat coincidint amb la realització de les proves d'accés a la universitat. L'estudi també indica que la falta d'oferta d'oportunitats laborals és el principal motiu esgrimit per aquells que pensen que no podran desenvolupar la seva carrera professional a les Balears, amb el 56,3%.

Per part seva, el Big Data i la Intel·ligència Artificial (IA), la Ciberseguretat i el comerç electrònic són considerades les professions del futur per més de la meitat de les persones a les Balears (el 67,5%, el 54,4% i el 53,5% respectivament). L'informe indica que els balears opten per l'àrea sociosanitària com el preferit per desenvolupar la seva carrera professional, amb el 22,1%. Se situa per davant de l'àrea d'Economia i Finances (21,3%) i de la Comunicació, el Màrqueting i la Publicitat (16,3%).

D'altra banda, un 64,5% de les persones a les Balears no treballa del que volia quan va començar la carrera professional, motivat especialment per no haver trobat feina en el seu àmbit laboral, en el 48,5% de les ocasions. Entre les conclusions de l'estudi destaca també que un 50,5% de les persones a les Illes considera que encara no existeix el lloc en el qual treballarà d'aquí a 20 anys; mentre que gairebé 4 de cada 5 balears (76,6%) pensen que als joves no els espera un futur més reeixit que a les generacions predecessores.

stats