Músics
Societat 26/09/2023

Sorpresa per l'elecció d'Usher com a protagonista de la Super Bowl del 2024

El raper serà l'encarregat d'actuar a l'escenari de l'Allegiant Stadium de Las Vegas el dia 11 de febrer

2 min
Usher

BarcelonaL'esdeveniment més vist a la televisió estatunidenca ja té protagonista. L'artista escollit per saltar a l'estadi Allegiant Stadium de Las Vegas ha estat el raper Usher. A menys de cinc mesos per a la gran final de la National Football Leage –la principal competició de futbol americà–, l'organització de l'esdeveniment ha fet un gir inesperat i ha escollit aquest cantant de 44 anys, que ni tan sols apareixia a la llista de candidats.

"És l'honor de la meva vida poder, finalment, marcar en la meva llista de somnis aquesta actuació a la Super Bowl", deia Usher a l'entrevista que li van fer al canal d'Apple Music. L'anunci va rebre tots els honors gràcies a una estratègia publicitària executada a partir de cinc vídeos on apareixen personalitats com la protagonista del reality Keeping up with the Kardashians, Kim Kardashian, i els jugadors de l'esport estatunidenc per excel·lència Deion Sanders, Marshawn Lynch i Odell Beckham. En el cinquè i últim vídeo apareix Usher en un muntatge que representa que parla amb el seu "jo" del passat i li demana que sigui l'encarregat de protagonitzar l'espectacle de la Super Bowl.

La cita esportiva i musical, que tindrà lloc l'11 de febrer, prendrà el relleu a l'anterior actuació, que va suposar el retorn de Rihanna com a cantant després de set anys d'haver-se retirat dels escenaris. També va aprofitar l'atenció de l'esdeveniment internacional, llavors celebrat a l'estadi State Farm Stadium de Glendale, per anunciar que esperava el seu segon fill, la Riot Rose. La cantant de Diamonds va deixar el llistó molt alt. També de forma literal. Durant l'espectacle l'artista va elevar-se uns quants metres de terra gràcies a una plataforma que l'aixecava davant dels milers d'espectadors de l'estadi.

Encara que no ha transcendit cap detall del xou que s'està gestant, l'estrella del rap dels 2000 no es vol quedar enrere i ha promès executar "un espectacle diferent" d'aquell a què el públic està acostumat. De fet, l'escenari de la Super Bowl no li és desconegut a aquest artista, ja que el 2011 ja va cantar el tema OMG de Black Eyed Peas, encara que llavors no ho va fer com a protagonista. L'aclamat cantant i marit de Beyoncé, Jay-Z, té clar que "Usher és l'artista i showman definitiu", ja que a part de tenir una bona veu i una coreografia excepcional, assegura Jay-Z, el guanyador de vuit Grammys és capaç de "despullar l'ànima".

Així doncs, Usher figurarà entre noms com Michael Jackson, The Rolling Stones, Prince o Lady Gaga, tots ells cantants del gran espectacle de la NFL. Curiosament, cap de les actuacions ha estat mai remunerada de forma directa per la lliga de futbol americana. Ara bé, això no significa que protagonitzar l'actuació més vista de la televisió estatunidenca no reporti beneficis als artistes. Els diners que se n'emporten provenen del patrocini de marques privades com Apple. Per exemple, l'any passat l'artista de Barbados va ingressar 10 milions de dòlars en concepte de pressupost de producció.

stats