Societat 01/08/2019

Son Gotleu i el Camp Redó són els barris de Palma on es fan més controls de plagues de rates i insectes

L'Ajuntament fa tasques de desinsectació i desratització de manera regular al llarg de l'any a Ciutat

Ara Balears
1 min
Imatge d'una visita per controlar les plagues

PalmaL'àrea de Turisme, Sanitat i Consum fa tasques de desinsectació i desratització a tots els barris de Palma, actuant en sòl públic –clavegueram, xarxa semafòrica o enllumenat– i en sòl privat, on es detecten més rates. Per controlar les plagues també es fan intervencions extraordinàries de manera regular a les zones més vulnerables, com Son Gotleu i el Camp Redó. Divendres passat, la regidora de l'àrea, Elena Navarro, va visitar aquests districtes per determinar els punts privats en què ha d'intervenir l'Ajuntament.

Els barris de Son Gotleu i el Camp Redó són les zones més vulnerables de Palma pel que fa a plagues de rates i insectes, de manera que les intervencions hi són més freqüents. Durant el primer semestre del 2019 s'han fet 35 actuacions extraordinàries a Son Gotleu: deu a les places d'Orson Welles i Miquel Dolç i 25 a zones enjardinades privades. I s'han fet sis intervencions al Camp Redó, on s'han desratitzat els parterres no urbanitzats d'entre els edificis dels habitatges socials.

Campanya contra el mosquit negre a Palma

L'àrea de Turisme, Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma també controla la propagació del mosquit negre, especialment durant l'estiu. Enguany, les queixes dels ciutadans per la presència de l'insecte s'han reduït gairebé un 50% respecte de l'any passat.

Per prevenir-lo, durant els primers mesos de l'any Cort controla la presència de les larves als claveguerams, a les Fontanelles i a la bassa de Can Guidet. L'objectiu és detectar, mitjançant monitoratges continus, quan s'activen les larves i aplicar tractaments larvicides eficaços, selectius, específics, segurs per a les persones i respectuosos amb el medi ambient. D'aquesta manera s'impedeix que el mosquit negre arribi a la fase adulta i se n'evita una nova plaga a Palma.

stats