Societat 20/02/2019

Son Ferriol disposarà d'un nou centre de dia: una reclamació històrica dels veïns

Fina Santiago i Antoni Noguera han destacat la feina conjunta del Govern i de l'Ajuntament

Maria Fuster
2 min
Centre de dia de Son Ferriol. Una reclamació històrica dels veïnats

PalmaFa tres anys s'hi va posar la primera pedra i avui és una realitat el centre de dia de Son Ferriol, "una reclamació de l'Associació de veïns des de fa molts anys", ha destacat la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, qui també ha reconegut la capacitat de cooperar del Govern i de l'Ajuntament de Palma. En aquest sentit, el batle de Palma, Antoni Noguera, s'ha referit també a la "bona feina conjunta" i ha aprofitat per remarcar fites aconseguides a Son Ferriol: com aquest nou centre de dia, un nou punt de Serveis Socials i la cessió d'un solar per poder construir-hi l'institut i l'escola.

Santiago ha recordat que quan l'Executiu actual va entrar a governar, es va trobar amb diferents centres de dia paralitzats, entre els quals hi havia el de Son Ferriol. Concretament, Cort va cedir-ne l’any 2009 el solar. Per això, la seva reactivació va ser un dels compromisos que l’actual Govern i l’Ajuntament de Palma varen adquirir amb els veïns d’aquesta barriada, així que el 2016 començaren les obres, que ara ja estan enllestides.

El batle de Palma, Antoni Noguera; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i les entitats veïnals de Son Ferriol han assistit a la jornada de portes obertes que s’ha organitzat aquest dimecres per donar a conèixer el nou centre de dia de Son Ferriol.

Associació de veïnats de Son Ferriol, representats de l'ajuntament de Palma i de la conselleria de Serveis Socials

La nova infraestructura disposa de 30 places d’estades diürnes per a persones majors amb dependència i ha suposat una inversió per part del Govern de 714.370 euros. El nou edifici té dues plantes en una superfície de 570 metres quadrats.

L’àrea de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament integrarà aquest centre de dia a la xarxa municipal al mes d’octubre, amb la qual cosa acostarà aquests serveis als veïns de Sant Jordi, l’Aranjassa, l’Hostalot, la Casa Blanca i Son Ferriol. Amb aquesta nova instal·lació, Palma suma un centre de dia a la xarxa ja existent, que inclou centres al Coll d’en Rabassa, l’Estel, Son Dureta i Son Sardina. Ambdues institucions fan feina per obrir nous centres de dia properament a Son Cladera, la Indioteria i Son Ximelis. Totes aquestes places d’estades diürnes seran concertades per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i s’integraran en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

stats