Societat 21/06/2021

Son Espases ja està connectat amb un passeig amb el Secar de la Real

L’obra, que va començar el novembre de l’any passat, ha tingut un cost de 405.268 euros, finançats a través de la Llei de Capitalitat

ARA Balears
2 min
Un tram del nou passeig cap a Son Espases.

PalmaSon Espases ja està connectat amb un passeig per vianants, bicicletes i patinets amb el Secar de la Real. Segons han informat en un comunicat, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle de Palma, José Hila, i el conseller insular de Mobilitat, Iván Sevillano, han visitat la nova sendera que millora les condicions de la carretera i que té l'objectiu de preservar la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes.

Aquest camí discorre paral·lel al camí dels Reis i està completament segregat del trànsit de vehicles. S’ha duit a terme a partir del carrer de Dionís Bennàssar fins a l’actual accés al centre hospitalari, disposa de quatre metres d’ample lliure per a la circulació no motoritzada i fa 480 metres de longitud. A més, té un parterre amb més de 40 arbres i un segon enjardinat amb més de 500 espècies arbustives que separen la zona reservada per als vianants i bicicletes de la calçada.

"Finalitzam una intervenció demandada i necessària en aquesta zona de Palma, fruit de l'entesa entre institucions, que millora la seguretat tant per a vianants com per a ciclistes, i ho feim amb un projecte que s'ajusta al model de mobilitat més sostenible que compartim amb Palma", ha explicat Cladera.

Per la seva part, Hila ha assegurat que el que es vol aconseguir és fer "una ciutat més sostenible, potenciant les modalitats de transport alternatives al cotxe". Així mateix ha remarcat que "amb aquesta nova sendera es crea un itinerari segur per anar a Son Espases a peu o amb bicicleta, una demanda a la qual ara es dona resposta".

L’obra, que va començar el novembre de l’any passat, ha tingut un cost de 405.268 euros finançats a través de la Llei de Capitalitat. El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha anunciat que el pròxim projecte d’aquestes característiques, i que també s’executarà en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma, serà el del camí Salard, que fa uns dies va iniciar l’expedient de contractació i està previst que es comenci a executar abans que acabi l’any.

stats