Arquitectura
Societat 11/04/2024

Sis propostes de les Balears opten als premis Arquitectura 2024

La selecció ha estat feta pels comitès d'experts dels col·legis oficials d'arquitectes i els consells autonòmics dins dels seus àmbits territorials respectius entre les 497 propostes rebudes en aquesta edició

ARA Balears
1 min
Imatge del projecte 'Living in Lime' a Son Servera.

PalmaSis propostes de les Balears opten als premis Arquitectura 2024, d'un total de 185 que han passat a la següent fase d'aquest guardons. Així ho ha anunciat el Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, aquest dijous. Entre les seleccionades de les Illes hi ha cinc obres d'edificació, l'edifici Interdepartamental del Campus UIB, el projecte Gomila Mallorca, les 42 HPO de Son Servera, Living In Lime i els projectes Casa Puntiró i Ca na Pau, a més d'una obra d'arquitectura efímera pel refugi de confinament.

La selecció ha estat realitzada pels comitès d'experts dels col·legis oficials d'arquitectes i els consells autonòmics dins dels seus àmbits territorials respectius entre les 497 propostes rebudes en aquesta edició, un 15% més que en l'anterior. Per als seleccionadors, el resultat mostra l'àmplia representació territorial dels premis, a més de "la diversitat i la qualitat" dels projectes presentats, que van des d'edificació, planificació urbana, interiorisme, arquitectures efímeres, treballs de divulgació i difusió, entre d'altres.

D'acord amb el repartiment territorial establert en les bases dels premis, el llistat es compon de 17 a Andalusia, 6 a l'Aragó, 3 a Astúries, 6 a Cantàbria, 7 a Castella-la Manxa, 14 a Castella i Lleó, 30 a Catalunya, 5 a Extremadura, 12 a Galícia, 6 a les Illes Balears, 8 a les Illes Canàries, 5 a La Rioja, 30 a Madrid, 6 a Múrcia, 14 al País Basc i Navarra, 16 al País Valencià. Cada col·legi d'arquitectes i consell autonòmic ha fet la selecció dins del seu àmbit territorial, seguint els criteris i valors establerts en les bases: universals, culturals i artístics, professionals i ètics, valors associats a la innovació, diversificació, divulgació i difusió, a més de a la rehabilitació, renovació i regeneració i a la permanència.

stats