Societat 17/01/2024

Sineu trasplanta els lledoners del vial del Pou Llevoner

Aquesta tasca forma part de les obres de millora de la voravia de tota la circumval·lació més propera al camp d’en Pineta

Joan Socies
2 min
Sineu trasplanta els lledoners del vial del pou Llevoner

SineuLes obres de millora de la voravia de tota la circumval·lació més propera al camp d’en Pineta i el pou Llevoner de Sineu ja han començat i, per tant, s'ha iniciat el polèmic trasplantament dels lledoners que hi ha damunt la voravia d’un dels costats del vial.

Aquestes obres donen continuïtat a les ja iniciades abans de les darreres eleccions locals i que van suposar una forta polèmica en el municipi del Pla de Mallorca. En aquest cas, el batle de Sineu, Tomeu Mulet, explica que “aquesta és una obra que ja vam anunciar abans de les eleccions i que durant la campanya electoral va ser motiu de polèmica. Ara bé –diu Mulet– pens que l’aval dels ciutadans en les eleccions ens permet estar tranquils en aquest sentit i que la feina que feim de trasplantar els arbres està ben vista per la majoria dels sineuers”.

El batle sineuer explica que “aquests són temes delicats per a la gent del poble, però crec que l’Ajuntament ha demostrat amb escreix que no arrabassam els arbres per arrabassar-los. A cada obra que hem fet hem tingut en compte la sembra o trasplantament dels arbres. Just en el CEIP Rodamilans hem sembrat una trentena d’arbres en un espai que fins aleshores tenia poques ombres”.

Aquests dies, els operaris d’una empresa santjoanera han iniciat les obres d’aquesta voravia. Per això, al vial entre la carretera de Petra i la de Sant Joan sols es deixa circular els vehicles en un sentit. Els primers dies de treball s’ha fet feina per exsecallar els lledoners i s’han fet forats al costat de cada arbre per a un millor trasplantament. La finalitat és doble: en alguns casos, ha de facilitar que els arbres puguin sortir amb un pa més gran i una bona quantitat d’arrels; en altres, els arbres es mouran només un metre per deixar d’estar damunt la voravia i passar a estar sembrats dins el solar adjacent.

L’Ajuntament de Sineu ha avisat, mitjançant les xarxes, que els vehicles sols poden circular de la zona de la carretera de Sant Joan en sentit a l’estació de tren. Així, els vehicles que travessen Sineu per aquest indret i que venen de la zona de la carretera d’Inca-Manacor, per posar un exemple, no poden circular cap a Sant Joan o Lloret per aquest vial. S’ha previst que les obres puguin estar finalitzades d'aquí a un mes o un mes i mig.

stats