Societat 23/09/2020

El sindicat d'infermeria denuncia la falta de personal a l'UCI de Son Llàtzer

L'IB-Salut ha assegurat que en uns dies hi haurà els treballadors suficients per obrir els 26 llits d'Urgències

Ara Balears
2 min
Un brot de covid-19 a Son Llàtzer contagia a 15 sanitaris i 9 pacient

PalmaEl sindicat d'infermeria Satse ha denunciat aquest dimecres que la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Son Llàtzer està col·lapsada des d'aquest dimarts i sense possibilitat de posar-hi més llits per la falta de personal. En aquest sentit, asseguren que, tot i que hi ha llits per atendre els pacients més greus, no hi ha el personal suficient i que aquesta situació està posant "en perill la conciliació familiar" dels sanitaris.

La delegada de Satse a Son Llàtzer ha explicat a l'ARA Balears que tenen problemes per cobrir les baixes, les reduccions de jornada i les vacances del personal i que, des de l'hospital, els han demanat que en lloc d'atendre dos pacients per infermera, n'atenguin tres com a solució temporal. "Ens sembla una bogeria que ens demanin això", ha apuntat la delegada. A més, ha denunciat que hi ha hagut pacients que haurien d'haver estat a l'UCI i que no hi han pogut entrar no per falta de llits, sinó per falta de personal.

Fonts de l'IB-Salut han assenyalat que en uns dies tindran el personal necessari per obrir els 26 llits de l'UCI de l'hospital. En aquest sentit, han explicat que els problemes que han tingut aquests dies han estat perquè no s'han pogut cobrir les vacances de totes les infermeres i auxiliars i que hi havia sanitaris que no volien firmar un contracte tan curt.

L'hospital ha remarcat que la qualitat assistencial dels pacients ingressats a l'UCI ha estat assegurada en tot moment. A més, indiquen que durant el mes d'agost, en previsió de la demanda de pacients crítics que hi hauria a causa del covid-19, ja van habilitar dos espais separats per als crítics de coronavirus i un altre per als que no ho eren. El mes de setembre van haver d'habilitar sis llits més a la Unitat de Reanimació Quirúrgica.

stats