Societat 04/08/2020

El sindicat UOB convocarà una vaga de docents per al setembre

Denuncia que la Conselleria d'Educació no garanteix que hi hagi professorat suficient ni espais habilitats i que ha traslladat la responsabilitat de complir les normes contra el covid-19 als centres

M. Fuster
2 min
Aula de l'institut de Binissalem adaptada per fer tutories amb mesures de prevenció del covid-19

PalmaEl portaveu del sindicat UOB, Josep Palou, ha explicat que els seus afiliats estan a favor de fer una vaga i mobilitzacions aquest mes de setembre. Els principals motius són, segons Palou, que "la Conselleria d'Educació no ha fet cas de les peticions de contractar més docents i tampoc s'ha preocupat de tenir espais habilitats", per poder desdoblar grups i garantir la distància de seguretat. També critica que la Conselleria ha traslladat la responsabilitat als centres per complir les normes contra el covid-19.

Palou també afirma que a la vaga "s'hi haurien d'implicar també les famílies, perquè els alumnes aniran a classes estibades amb mascareta i sense, cosa que ens aboca a contagis i rebrots". Així mateix, també ha assenyalat que faran una proposta formal a la Junta de Personal Docent no Universitari perquè la resta de sindicats se sumin a la convocatòria, "perquè és en benefici de tothom: docents, alumnes i famílies".

UOB també esgrimeix com a motius per convocar la vaga i les mobilitzacions el fet que no s'hagin assignat als centres personal sanitari ni tècnics de riscos laborals que supervisin la salut i les mesures de prevenció. El sindicat també creu que no hi ha prou personal de neteja per garantir la desinfecció de les aules, lavabos, espais comuns, etc.

D'altra banda, el sindicat UOB acusa la Conselleria de reconvertir a Primària els mestres de Música, Anglès, Educació Física, Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge en mestres tutors, en perjudici de la qualitat educativa i l'atenció als alumnes amb necessitats especials. També assenyala que els professors de Secundària han augmentat les hores d'atenció directa als alumnes, en lloc de contractar docents per desdoblar grups.

Es queixen també que la Conselleria d'Educació ha deixat en mans de les escoles la petició d'espais als ajuntaments, en lloc de coordinar-ho i fer públics els resultats.

stats