Societat 29/06/2021

El sindicat CSIF denuncia per prevaricació el regidor d'Hisenda i dos càrrecs més de Cort

Fonts de l'Ajuntament de Palma neguen les acusacions i asseguren que "les coses s'han fet bé i dins de la legalitat"

2 min
El regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García.

PalmaLa Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat aquest dimarts tres alts càrrecs de l'Ajuntament de Palma per prevaricació administrativa, segons ha informat Europa Press. L'acusació s'ha fet contra el regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García; la cap de Nòmines i Prestacions del Departament de Personal i el cap del Departament de Personal. El delicte pel qual se'ls acusa es produeix quan una autoritat pública dicta una resolució sobre un assumpte administratiu malgrat saber que ho fa injustament i en contra de la llei.

Fonts de l'Ajuntament de Palma han explicat a l'ARA Balears que el regidor acusat no farà cap declaració fins a tenir la denúncia, però sí que han avançat que es tracta d'un tema analitzat amb els serveis jurídics municipals, que asseguren que "tot està en ordre". "Les coses s'han fet bé i dins de la legalitat", apunten les mateixes fonts, i afegeixen que, per això, Adrián García s'ha sorprès per la denúncia.

Concretament, el sindicat els ha denunciat perquè varen continuar amb la tramitació d'un decret que concedia la pròrroga del servei actiu a un comandament de la Policia Local que havia complit l'edat de jubilació forçosa. Segons el CSIF, hi ha diverses lleis que fan referència que l'edat de jubilació forçosa al cos policial està fixada en 65 anys.

De fet, assenyalen que hi ha una norma que prohibeix la possibilitat de permanència voluntària en la situació de servei actiu. El sindicat ha assegurat que va avisar l'Ajuntament de Palma en diverses ocasions que incomplia la normativa i de l'"estricta prohibició inclosa a les lleis". Així i tot, el CSIF ha dit que el Consistori en va fer cas omís i que va decidir mantenir la situació irregular.

El sindicat ha recordat que la pena que podria imposar-se contra els denunciats és la inhabilitació especial per a un càrrec públic i perquè no es puguin presentar durant 15 anys a les eleccions. En el cas de nomenament il·legal, la pena és una multa d'entre tres i vuit mesos i la suspensió d'ocupació o càrrec d'un a tres anys.

stats